Nekateri zavajajo

VIDEO: Bo(ste) objavili video 'Pregled leta' na facebooku? Previdno!

T.L.
9. 12. 2016, 12.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ne nasedajte lažnim aplikacijam, ki od vas zahtevajo, da všečkate ali delite njihovo facebook stran.

Facebook
Eden od primerov zavajanja.

V teh dneh se na časovnicah na družbenem omrežju facebook pogosto pojavljajo kratki filmčki, ki prikažejo najpomembnejše osebne dogodke v letu 2016, tako imenovani Pregled leta oziroma Year in Review in ki jih objavljajo vaši prijatelji. Ali pa tudi vi. 

Vse lepo in prav, ampak vzemite si trenutek časa za premislek preden se za objavo videa odločite tudi vi. Našo naklonjenost za objavljanje nam dragih osebnih spominov bi namreč nekateri radi izkoristiti za pridobivanje večjega števila všečkov in delitev svojih facebook strani. Zato previdnost ni odveč. 

Če naletite na lažne aplikacije in objave, ki v zameno za objavo videa Year in Review 2016 od vas zahtevajo nameščanje posebne aplikacije ali programa, bodite previdni. Nekatere objave na facebooku vas želijo tudi naplahtati, da je potrebno za objavo filmčka všečkati njihovo stran, deliti njihovo objavo ali zapisati komentar pod njihovo objavo. Nič od tega ni res, opozarjajo na strani www.thatsnonsense.com.

Uporabnikom facebooka za objavo preglednega filmčka ni potrebno narediti nič od zgoraj opisanega. Filmček lahko objavite brez sledenja ali všečkanja določene facebook strani. Za objavo filmčka ni potrebno nameščanje aplikacij, programske opreme, vtičnikov ali česarkoli drugega. Navodila, kako objaviti video najdete tudi na facebooku v angleškem jeziku.