Na Prepihu

FOTO: Nepozabno: Oktoberfešta, kot se šika

Carmen Leban
17. 10. 2016, 08.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Minuli vikend se je pred restavracijo Na Prepihu odvijala Oktoberfešta, ki je privabila zabave željne obiskovalce od blizu in daleč. V petek so "pumpali" na Petkovi pumpi, v soboto pa se zabavali na Aktualovi galami. Dobra glasba, slastna hrana in pivo je bila prava kombinacija za odlično zabavo.

Arsen Perić
Petkova pumpa in Aktualova galama sta še enkrat dokazali, zakaj je Radio Aktual najbolj poslušana radijska postaja v Sloveniji.

Da bo na Dolenjskem veselo, je nakazovala že nepretrgana kolona vozil, ki se je v petek, ko se je dan prevešal v noč, vila tako z novomeškega kot črnomaljskega konca. Največja prireditev na Dolenjskem, ki se je odvijala v šotoru na parkirišču pred restavracijo Na Prepihu, je tokrat v deželo cvička pripeljala pivo.

Medtem ko na Bavarskem praznik piva tradicionalno praznujejo že vrsto let, se ta tradicija vse bolj seli tudi na slovenska tla. Dolenjci so tudi tokrat dokazali, da so veseljaki, ki veliko dajo na dobro glasbo, če se zraven še podkrepijo z dobro hrano in pijačo, pa je zabava popolna. Oktoberfešta je v petek postregla s Petkovo pumpo, temperaturo pa je še dodatno dvignil DJ Boštjan Tramte, ki je poskrbel za vse glasbene okuse.

Arsen Perić
Šotor je bil z zabave željnimi napolnjen do zadnjega kotička.

Da se je zabava zavlekla pozno v noč, pa so poskrbeli Mladi Dolenjci, ki jim oboževalcev na domačem terenu nikoli ne zmanjka. Mnoge so zasrbele pete, rajalo, pilo in plesalo se je do zgodnjih jutranjih ur, tisti najbolj vztrajni pa so zgodbo v soboto ponovili. Aktualove galame namreč ne gre zamuditi. Na odru je kraljeval Dean on the Mike, ki skupaj z Anito Gošte vedno znova poskrbi za odlično vzdušje, in tako je bilo tudi tokrat. Skupaj z veselimi obiskovalci so »galamili« in se predajali glasbi. Na noge in na plesišče pa jih je spravila glasbena zasedba Tequila, ki je dala piko na i odličnemu žuru. Pivo je, tako kot se za tako prireditev spodobi, teklo v potokih.