Bralci poročate

Vesoljci so nad Slovenijo!

pk
7. 10. 2016, 08.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poročali smo že, da naj bi Miran iz Ajdovščine nad svojim krajem videl leteti neznani leteči objekt. Prepričan je, da je bil priča preletu nezemeljskega plovila. Očitno ni bil edini.

Profimedia
So vesoljsko ladjo, ki je minuli petek letela nad Ajdovščino, še isti dan opazili tudi na nebu nad prestolnico? (Fotografija je simbolična)

Ajdovec je na svetovnem spletu preverjal, ali je še kdo videl enako kot on. Miranova objava, v kateri je razlagal svoje doživetje, je sicer včeraj s spleta izginila. Pojasnil nam je, zakaj. »Umaknil sem jo, ker so se ljudje norčevali iz mene. Vem, da me oči niso varale; videl sem nekaj sila čudnega. Objekt trikotne oblike z belimi lučmi na vsakem kraku, ki se je bliskovito premikal,« še enkrat pojasni.

Doda, da ne želi odgovarjati na naša vprašanja, saj je prizadet, ker so se ljudje surovo odzivali na njegovo objavo. »Dejali so, da sem duševno bolan ali na drogah. Zaradi tega sem se odločil, da raje umaknem spletni zapis. Ljudje so res kruti. Samo vprašal sem jih, ali je še kdo na nebu nad Ajdovščino minuli vikend opazil kaj nenavadnega, pa so se spravili name,« razočaran komentira in pripomni, da ne želi medijske pozornosti.

Nezemljani naj bi bili na Zemlji že prisotni, le vidimo jih ne, ker so iz materije, ki je naše oko ne zaznava, trdijo nekateri.

Pričevanja drugih

»Vam bom pa vseeno povedal še to, potem me pustite na miru ... Oglasila sta se mi še dva človeka, ki sta bila priča temu dogodku na nebu. Razlagala sta o podobnem objektu. Kaj pa zdaj ... se vam še smeji? Jaz sem s tem končal, napišite, kar želite,« Miran zapiše v odgovor na naša vprašanja, ki si jih izmenjamo prek elektronske pošte, saj drugače z nami ni želel komunicirati.

Mnogi ste se odzvali na naš prispevek o Miranovem videnju. Med tistimi, ki ste ga komentirali, sta se oglasila vsaj še dva, ki sta trdila, da sta na isti dan kot Miran videla v zraku nekaj podobnega; eden je plovilo prav tako videl nad Ajdovskim, drugi pa menda na območju Ljubljane. Eden od bralcev pa je javil, da je nekaj podobnega, kot opisuje Miran, videl letos poleti na Obali.

O temi s poznavalcem

Sašo Šegula:

"Na naš planet prihajajo zato, da nas ščitijo pred radioaktivnim sevanjem."

Za nekaj več informacij v zvezi z neznanimi letečimi predmeti smo zaprosili Saša Šegulo, člana Share Slovenija, ki je nekoliko bolj domač na tem področju. Pravi, da NLP od drugih plovil najhitreje ločimo po načinu gibanja; leteči objekt najprej miruje, nato pa v hipu izjemno pospeši hitrost. Šegula pojasnjuje, da tako hitrih pospeškov nam, Zemljanom, znana fizika preprosto »ne prenese«. Omeni tudi, da lahko ta plovila v hipu spremenijo obliko.

Zanimiv je namen prihoda ladij in bitij iz vesolja na Zemljo. »Na naš planet vesoljci prihajajo zato, ker skrbijo za nas; ena od njihovih primarnih aktivnosti je, da nas ščitijo pred čezmernim radioaktivnim sevanjem, ki je krivo za nastanek mnogoterih bolezni. Zato je njih in plovila pogosteje videti v bližini jedrskih elektrarn,« razlaga Šegula.

So že tu

Pove, da so pravzaprav Nezemljani na Zemlji stalno prisotni. »Vidimo jih lahko samo občasno, ko se nam želijo pokazati. Tudi vsi drugi planeti so poseljeni, vendar teh bitij ne moremo videti s človeškimi očmi,« pojasnjuje.

»V vesolju namreč obstajajo še druge materije, ki jih Zemljani ne poznamo. Teh materij ne moremo videti s prostim očesom, zato tudi zunajzemeljskih bitij ne moremo opaziti. Ko želijo, da jih vidimo, znižajo frekvenco in so vidni našim očem. Oni si želijo, da bi vedeli, da v vesolju nismo sami in da so tu zato, da nam pomagajo,« pravi naš sogovornik.