Škandal

S kašljanjem poskusil postati milijonar

Zoran Franc
12. 9. 2016, 07.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Britanska televizija obeležuje 15-obletnico škandala v popularni oddaji Lepo je biti milijonar. Leta 2001 se je bivši major Charles Ingram odločil pomeriti v britanski televizijski igri Lepo je biti milijonar, nehote pa je postal tudi glavna zvezda televizijskega škandala vseh časov, v katerem si je milijon funtov z priboril goljufijo.

Youtube
Sladka zmaga se je hitro izneverila. Kljub vsemu pa se je zapisala v zgodovino.

Ingram je igro v oddaji začel precej slabo, do konca prve oddaje pa so jo prekinili, saj se je iztekel čas. Igro so nadaljevali v naslednji oddaji, ki je bila na sporedu čez teden dni. Takrat pa so se stvari neverjetno spremenile. Charles je pri podajanju odgovorov blestel, vse do vprašanja, ki ga je izstrelilo med milijonarje. Zgodba bi se sicer lahko končala srečno, če ne bi ugotovili, da je Ingram med tekmovanjem goljufal in tako vlekel za nos publiko v studiu, voditelja in na tisoče gledalcev.

Youtube
Ingram v oddaji.

Zakonca obtožena na pogojno kazen 18 mesecev. 

Ingram je imel namreč dogovor s soprogo Diano oziroma znancem Tecwenom Whittockom, da zakašljata vsakič, ko je prebral pravilen odgovor izmed ponujenih. Ingram je tako postal zmagovalec oddaje, a zmaga, ki mu je prinesla milijon funtov, se v zgodovino televizijskega šova ni vpisala zaradi zneska nagrade, temveč zaradi svoje bizarnosti. Ingram se je z Diano po koncu oddaje sprl, saj je ta menila, da bi igro moral končati pred odločilnim vprašanjem, in če bi jo poslušal, morda še do danes ne bi odkrili prevare. Ob tem pa bi lahko odplačala 50 tisoč funtov vredni dolg, ki sta si ga nakopala že prej. Zaradi pohlepa je prevarantska trojica pristala na sodišču, nagrada za milijon funtov pa Ingramu ni bila nikoli izplačana.

Youtube
S kašljanjem ga je pripeljala do pravilnih odgovorov.