Poračun

Zbolel, ko je videl položnico za elektriko

G.G./STA
8. 9. 2016, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Fotograf iz Rima Daniel Cametti Aspri je nedavno od italijanskega dobavitelja električne energije Acea dobil položnico za električno energijo z vrtoglavim zneskom več kot 65.500 evrov. Iz Acea so mu sporočili, da gre za poračun za zadnjih deset let, ki ga mora plačati do 19. septembra.

Facebook / Daniel Cametti Aspri
Daniel Cametti Aspri je pokazal astronomski račun za elektriko.

Aspri je povedal, da je redno plačeval račune za elektriko, zato je že navezal stik z odvetnikom, ki naj bi izpodbijal račun. Na Facebooku je objavil tudi fotografijo položnice in pozval k zbiranju prostovoljnih prispevkov, ki naj bi mu pomagali plačati račun.

Po prejemu položnice je fotografa zvilo, povečal se mu je krvni pritisk, zato pravi: "Moje zdravstvene težave ne bodo izginile, dokler bom imel na plečih to skrb."

Iz Acee so sporočili, da so njihovi izračuni pravilni, saj je rimski fotograf v zadnjih desetih letih plačeval premalo, ker je bila njegova povprečna poraba ocenjena napačno. Prav tako so navedli, da ima Aspri pravico do pritožbe in da znesek poravna v več obrokih. Obljubili so še, da bodo ponovno preverili, kako je prišlo do tako velikega zneska.