Zanimivosti

Prvi koraki v šolo – prvi telefon?

Promocijsko gradivo
5. 9. 2016, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Če se boste odločili za nakup prvega telefona svojemu otroku, je čas, da ga o tem tudi poučite. Prav je, da ga otrok uporablja takrat, ko ga potrebuje.

Kdaj mu kupiti prvega?
Zagotovo ste tudi vi že slišali slavni stavek: »Vsi ga imajo, samo jaz ne!« zato morda premišljujete, če je napočil trenutek, da vendarle svojemu otroku kupite telefon. Toda pozor, nikar iz ene skrajnosti v drugo.

Naučite ga primerne uporabe!
Prav je, da otroku postavite pravila pri uporabi mobilnega telefona. Eno od teh pravil je, da mora biti telefon ves čas med poukom pospravljen v torbi in se ga ne uporablja za druge stvari.

In kaj je tisto, na kar morate biti pozorni?
- Otroka naučite, da mobilni telefon uporablja takrat, ko je to nujno, klici pa naj bodo kratki.
- Otrok naj ima pri sebi telefon samo takrat, kadar je sam. Popoldne, ko pride domov, ga lahko odloži in odklopi. Prav tako telefona ne potrebuje pri sebi v postelji.
- Povejte otroku primere, ko je uporaba nujna in primere, ko ni. Klepeta lahko s sošolci v šoli in ne doma po telefonu.

Ne plačujte preveč
Številni paketi so narejeni tako, da jih preplačate. Dejstvo je, da otrok ne potrebuje velike količine enot pri uporabi telefona. Zato je izimobil pripravil paket izimesec S, ki ponuja 1.500 enot (minute pogovorov, MB prenosa podatkov in sms-jev, ki jih porabite po svoje tekom meseca), cena paketa pa je le 6,9 eur na mesec. Paket je prilagojen uporabnikom, tudi otrokom, ki več kot takšne količine mobilnih enot sploh ne potrebujejo. Takšen paket je lahko nagrada ali pa motivacija ob vstopu v novo šolsko leto. Cena paketa je nizka, vezave ni, kakovost vseh storitev pa na najvišji možni ravni, saj izimobil gostuje v omrežju Telekoma Slovenije. Z nakupom paketa izimesec boste omejili stroške mobilnih storitev in s takšnim nakupom ne boste občutno obremenjevali družinskega proračuna.

Komu je pisan na kožo paket izimesec?
Namenjen je tistim, ki ne želijo preveč obsežnih paketov, ker jih ne potrebujejo in vsem tistim, ki želijo uporabljati mobilne storitve v najbolj kakovostnem omrežju Telekoma Slovenije. Vsem tistim, ki svoje otroke prvič opremljate z mobilnimi telefoni in želite nadzor nad porabo. In predvsem tistim, ki za mobilno telefonijo ne želijo plačevati preveč.

Enostavno preprosto
Da bo poraba mobilnih storitev izimesec kar najbolj preprosta, lahko svoj ali otrokov mobilni račun polnite preko SMS sporočil in ga plačate tudi preko bančnega trajnika. Vse, kar morate storiti, je, da na spletni strani www.izimobil.si izpolnite obrazec oziroma Pristopnico. Mobilni račun se napolni takoj, ko pošljete SMS sporočilo, plačujete pa vedno za nazaj, enkrat mesečno, direktno z bančnega računa na dan, ki ga izberete sami. Na tak način lahko polnite kadarkoli, 24 ur na dan in kjerkoli (tudi v tujini). Tudi, če sami niste izimobilov uporabnik lahko s SMS sporočilom ali preko trajnika polnite mobilne račune do 6-im uporabnikom izimobila.
Poleg te storitve in ostalih klasičnih načinov polnjenja (z vrednostnim bonom, ki ga lahko kupite praktično povsod: v trgovinah, trafikah, na pošti, na bencinskih servisih), lahko mobilni račun polnite tudi na izimobilovi spletni strani. Vse to brez vezave, in seveda na izi.