Uspeh

Slovenka navdušila v Črni gori

B. P.
26. 4. 2016, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Modna oblikovalka Mirjam Bernard Varga, ki ustvarja pod svojo blagovno znamko MBV Design, se je pred dnevi mudila v Črni gori, kjer se je predstavila na slovitem tednu mode v Podgorici.

Arhiv NFC
Mirjam Bernard Varga je na modno pisto poslala tudi nosečo manekenko Iris Mulej, ki je tudi uradni obraz tedna mode v Črni gori.

V črnogorski prestolnici je za nekaj dni zavladal praznik mode, saj je v Podgorici potekal njihov tradicionalni teden mode, kjer se je med številnimi balkanskimi oblikovalci s svojo novo kolekcijo predstavila tudi slovenska oblikovalka Mirjam Bernard Varga. "Zelo sem vesela in počaščena, da smo MBV Design predstavili na tednu mode v Črni gori. Mislim, da je bil odziv vseh obiskovalcev neverjeten, priznam tudi, da takšnega aplavza, kot sem ga dobila, nisem pričakovala," je povedala Mirjam, ki sicer oblači tudi znano srbsko divo Seko Aleksić.

Kolekcija za močnejše 

Mirjam je na modno pisto poslala 20 manekenk, ki so predstavile njeno barvito in igrivo kolekcijo, namenjeno vsem ženskam za vsak dan. "Vsaka kolekcija je drugačna, vodilo pa so vedno zanimivi potiski in vzorci. Velik poudarek je tudi na sestavi materialov in nosljivih krojih. Igra barv in vzorcev je vedno zanimiva," je še povedala Mirjam, ki je pozornost pritegnila tudi z nekaj kreacijami za močnejše. "Prevečkrat pozabimo, da so povprečne ženske, ki nosijo konfekcijski številki 40 in 42, največji potrošnik. Zato je kolekcija namenjena vsem! Tudi tistim z nekaj kilogrami preveč."