Zanimivosti

VIDEO: V smučarskem središču posnel jetija

J.P.
10. 2. 2016, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sicer najpogosteje umeščen na snežena pobočja Himalaje pa je tokrat pregovorno izmuzljiv jeti s svojo prisotnostjo počastil priljubljeno smučarsko središče.

Takole naj bi se med rastjem sprehodil jeti.

Lastniki smučarskega središča, Aramon, so nemudoma sprožili iskalno akcijo na območju, kjer je bilo bitje opaženo. Iskalna akcija ni obrodila sadov. 

Smučarji in deskarji, zbrani v pirenejskem smučarskem središču Formigal, so verjetno mrzlično pogledovali naokoli, iskoč belo postavo na belem ozadju. Ravno tam na severovzhodu Španije je namreč nek dopustnik posnel jetija – kosmato postavo na dveh nogah, brezbrižno pohajkujočo po strminah omenjenega smučišča. Seveda je kot vedno izredno tresoči posnetek romal na splet, avtor pa je ob njem pripisal: »V Formigalu opažena nenavadna žival. Kaj hudiča je to?«

Le kaj bi res lahko bilo? Sodeč po spletnih komentarjih so možnosti sledeče: severni medved, zakamufliran vojak med manevriranjem, človek v izjemno bujnih oblačilih.

Lastniki smučarskega središča, Aramon, so nemudoma sprožili iskalno akcijo na območju, kjer je bilo bitje opaženo. Iskalna akcija ni obrodila sadov. K sreči, gotovo, saj upajo, da so s tem pomirili razburjene duhove. Avtor posnetka, ki je želel ostati anonimen, pa vztraja pri svojem: posnel je jetija, lastniki pa da ga ne jemljejo resno. On že ve, kaj je videl, jim je še požugal.