Zanimivosti

FOTO: Skrivnostne sledi v snegu lahko pripadajo le ...

J.P.
1. 2. 2016, 11.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Že desetletja se nam uspešno izmika, a ravno prav, da nanj ne bi pozabili. Tokrat mu je na sled v Butanu prišel gornik, ki trdi, da je fotografiral njegove stopinje v snegu.

Steve Berry je prepričan, da je stopinje v snegu naredil jeti.

Steve Berry je v mali gorski državi Butan v Himalajskem gorovju, tako trdi, prišel na sled jetiju. Stopinje naj bi bile večje od človeških – pravzaprav naj bi bile tako velike, da jih katerokoli drugo bitje pač ne bi moglo narediti.

Kar je priročno, saj se Berryjevo podjetje ukvarja ravno z organiziranjem pohodov v Himalajskem gorovju. Sledi torej za posel ne bodo slabe.Sledi je leta 2014 opazil na gori Gangkhar Puensum, s 7.570 metri najvišji še neosvojeni gori. 66-letni Berry je dejal, da ni nikdar verjel v jetija, a da obstoja sledi pač ne more zanikati. Štiri dni pozneje, ko je spet bil v človeški naselbini, mu je nek trgovec z jaki dejal, da je nekoč videl jetija. In da so njegove sledi lahko razpoznavne, saj da so stopinje neposredno ena pred drugo. Torej ravno tako kot tiste, ki jih je videl Berry. Ko mu je pokazal fotografijo sledi, mu je trgovec potrdil, da gre za jetija.

Arhiv Svet24
Prava identiteta tako zelo izmuzljivega jetija še naprej ostaja skrivnost.