Zanimivosti

Mejni policisti posvojili mačko

Tilen pajek
13. 11. 2015, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Črna majčja lepotica z imenom Šengi je postala simbol mejnega prehoda Sečovlje. Tam ima namreč svoje domovanje, leži ob cesti in se potepa po kontrolnih kabinah. Kot pravijo zaposleni, je postala njihova prijateljica.

MP Sečovlje
Muca Šengi na mejnem prehodu Sečovlje

Zgodilo se je na mejnem prehodu Sečovlje. Uslužbenci kolektiva PMP Dragonja so nam opisali spodbudno zgodbo o novem prijateljstvu, ki se je začela v poletnih dneh.

STA
Na mejnem prehodu Sečovlje so mački uredili domovanje in poskrbeli za sterilizacijo.

MUCKA, KI ŽIVI NA MEJI

»Vroče poletje je policistom na mejnem prehodu v Sečovljah, na kontrolni točki poleg nepregledne kolone vozil in množice turistov v njih, prineslo novo prijateljstvo – črno muco, ki smo jo poimenovali Šengi.« Mucka se je odločila, da ji okolje ustreza, in se je na tem majhnem prehodu kar ustalila. »Tu smo ji uredili domovanje. Ker je mlada in lepa muca, smo poskrbeli, da nas narava ne bo obdarila s preveč mačkami.«

VOZILA JE SPLOH NE MOTIJO

Povedo nam, da v okolici mejnega prehoda zelo rada izpopolnjuje svoje lovske veščine: »S svojimi uspehi se rada baha, saj nam vsako svojo žrtev prinese pokazat pred sladkanjem. Njen hobi je tudi posedanje ob cesti. Sploh je ne moti, da mimo vozijo vozila. Kar nekajkrat smo morali posredovati, da se je Šengi umaknila pred kakšnim avtom,« in poudarjajo, da je za njeno varnost ustrezno poskrbljeno.

MP Sečovlje
Šengi se rada pocrklja tudi v kontrolni kabini, kjer se opravlja mejni nadzor.

Vse voznike, ki se peljete čez mejni prehod Sečovlje, kontrolno točko, pa prosijo, da ste do Šengi uvidevni. »In vedite, če vam pot prekriža črna muca, to vsekakor ne prinaša nesreče!« spodbudno zaključujejo.