Zanimivosti

Študentska arena skrbi za ohranitev ogrožene vrste – mladih!

T.C.
19. 10. 2015, 16.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mladi so ogrožena vrsta in hkrati naša prihodnost – pa naj se sliši še tako klišejsko. In pri odraščanju se soočajo z velikimi izzivi, med drugim z iskanjem zaposlitve. Zato je pomembno, da zanje kot družba skrbimo in jih na njihovi poti do samostojnosti podpiramo.

Študentska arena

Čeprav samo enkrat letno, Študentska arena že vrsto let skrbi za mlade in jih podpira z uporabnimi informacijami in orodji za spopad z izzivi odraščanja. Tudi letos bo 16. Študentska arena od 20. do 22. oktobra na Gospodarskem razstavišču ponujala priložnosti in izobraževanja za lažjo zaposlitev, omogočala neposreden stik z delodajalci, učila o mreženju na Mali šoli mreženja, poleg tega ponujala ideje za kakovostno preživljanje prostega časa, predstavljala mlade podjetnike in mlade talente, zabavala, preganjala stres v »Stress-out« parku in še marsikaj. Aktiviraj se! ostaja geslo Študentske arene in mlade spodbuja, naj aktivno iščejo priložnosti in ideje zase, s tem pa tudi svoje mesto v družbi.

Zaposlitveni sejem Študentske arene bo potekal na več prizoriščih. Na Zaposlitveni aveniji v okviru sejma bodo potekale predstavitve in razgovori z delodajalci, ki skupaj ponujajo 300 delovnih mest v Sloveniji in tujini s področij bančništva, financ, zavarovalništva, gradbeništva, arhitekture, kemije, farmacije, marketinga, IT, transporta, nabave in logistike, trgovine, trženja, prodaje, elektrotehnike in elektronike, strojništva in metalurgije, zdravstva in nege ter nekaterih drugih področij.

V okviru izobraževalnega programa v predavalnicah pa bo potekalo 15 predavanj in predstavitev na temo zaposlovanja – o pomenu »vez-in-poznanstev« pri iskanju zaposlitve, o moči družbenih omrežij pri iskanju zaposlitve, kakšne so oblike dela in na kaj je treba biti pozoren pri posamezni obliki, kako se pripraviti na in urediti za zaposlitveni razgovor, kakšne so priložnosti in prednosti dela v tujini, katerih je 7 korakov do uspeha v podjetništvu, zakaj je pomembno znanje iz prava na primerih iz študentskega dela, zaposlovanja, bolniškega staleža, ipd.

Na odrskih deskah Študentskega trga se bo predstavilo veliko mladih talentov. Oder bo gostil tudi znane obraze različnih šovov talentov – od Klemna Bunderle, ki bo vodil finale karaok z Vzajemno, do finalistov pretekle sezone Slovenija ima talent Blaža Slaniča in Filipa Križnika iz akrobatskega dueta F&B Acrobatics ter plesalcev plesnih šol Artifex in Maestro. Oder bodo zavzele še navijačice, judoisti, potekala pa bo tudi predstavitev akrojoge in še marsikaj zanimivega.