Zanimivosti

Ninja preplašil potnike na vlaku

G.G.
5. 10. 2015, 19.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na vlaku med Budimpešto in Dresdnom se je pojavil potnik nenavadnega videza, moški od glave do peta oblečen v črno, zakritega obraza in oborožen z dvema mečema. 'Gre morda za nevarnega ninjo?' so se spraševali prestrašeni potniki na vlaku. Ker niso želeli tvegati oboroženega napada na ostale potnike, so na pomoč poklicali dresdensko policijo.

Bundespolizeiinspektion Dresden

Domnevni ninja ni bil borbeno razpoložen in se je kar brez boja predal policistom. Ti so ga odpeljali na najbližjo policijsko postajo in ob zaslišanju ugotovili, da se pod masko skriva 34-letni Avstralec, stanujoč v Nemčiji.

Njegovo orožje, ki je zbujalo strah in trepet, pa se je izkazalo za dva navadna dežnika. Lažni ninja je kot razlog svoje nenavadne preobleke navedel sodelovanje v igri, ki se imenuje: resnica ali izziv? Vsi udeleženci te igre so dobili naloge, ki jih morajo izpolniti.

Na začetku igre je dobil nalogo, naj se s svojim avtomobilom odpelje v Budimpešto. Tam je dobil novo nalogo, naj se preoblečen v ninjo z vlakom odpelje do svojega bivališča v Nemčiji. Za konec ga je čakal še neuresničen izziv, naj se z motorjem Kawasaki Ninja ZX-6R pelje skozi mesto, v katerem prebiva.

Avstralski ninja jo je odnesel brez kazni, zgolj z opozorilom, naj v prihodnje v svojo garderobo vnaša manj vojaških elementov.