Zanimivosti

Kraljica priznala, da je Charles naročil Dianin umor

mv
31. 8. 2015, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Včeraj je minilo 18 let od tragične nesreče princese Diane, ki je skupaj z ljubimcem Dodijem Al Fayedom umrla za posledicami prometne nesreče v Parizu, 30. avgusta 1997. Po letih ugibanj, ali je bila tragedija, ki je prizadela ves britanski narod, res nesreča ali skrbno načrtovan umor, je na dan prišla izjava kraljice Elizabete, v kateri naj bi priznala, da je Dianin umor naročil njen nekdanji mož princ Charles, saj naj bi bila »kraljica ljudskih src« noseča z Al Fayedom.

Profimedia

»Princ Charles je naročil, naj bo smrt princese Diane videti kot nesreča,« naj bi kraljica Elizabeta izdala v zaupnem pogovoru z enim od bližnjih sodelavcev monarhije.

Reuters

Bodočega kralja naj bi namreč zelo motilo, da se je njegova nekdanja žena in mati njegovih sinov zapletla s premožnim Dodijem Al Fayedom in z njim celo zanosila. Pred smrtjo naj bi razmišljala tudi o prestopu v muslimansko vero, kar je Charles videl kot grožnjo krščanski Veliki Britaniji, in poleg tega mu je šlo v nos, da je ljudstvo Diano oboževalo, medtem ko je bil on vedno kraljevi grdi raček.

Celo sama princesa Diana naj bi deset mesecev pred smrtjo napisala pismo, v katerem naj bi zapisala, da sumi, da njen mož Charles naklepa njen umor, ki ga bo prikazal kot prometno nesrečo. »Onesposobil bo zavore na avtomobilu, ki me bo prevažal, saj bi mu moja smrt dala prosto pot, da se poroči z ljubeznijo svojega življenja,« naj bi napisala princesa.

Profimedia

Teorije zarote

Da je Charles načrtoval umor Diane, je le ena od teorij zarote, ki se obvezno pojavijo ob vsaki bližajoči se obletnici smrti princese.

Ta je skupaj z ljubimcem umrla v prometni nesreči v pariškem predoru, po agresivnem napadu paparacev, ki so se borili za ekskluzivne fotografije zaljubljenega para.

Vmes se je govorilo, da naj bi za nesrečo stala tudi irska skupina skrajnežev, uradna razlaga nesreče pa je bila vedno, da je Diana umrla zaradi neustreznega dela varnostnikov, ki niso poskrbeli, da bi se pravočasno znebili paparacev in Diano spravili na varno.