Zanimivosti

VIDEO: Neverjeten talent slepega dečka!

M.J.
24. 8. 2015, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Felix De St-Hilaire je slepi deček, ki ga je javnost spoznala potem, ko je v centru za slepe pokazal svojo neverjetno veščino igranja kitare in petja.

YouTube

11-letni Felix (11) se je rodil slep – po samo šestih mesecih v maminem trebuhu. No, to pa mu ni preprečilo, da ne bi razvil svojih talentov, s kateri pošteno prekaša svoje vrstnike.

Felix prihaja iz Montreala v Kanadi, posnetek, zaradi katerega se je glas o njegovem talentu razširil po svetu, pa je nastal v kampu za slepe fante. Tam je v roko vzel kitaro in nanjo odigral pesem B.B. Kinga -'Every Day I Have The Blues. Posnel ga je vodja kampa, posnetek pa je objavil na svojem Facebook profilu.

Njegovim prijateljem se je posnetek tako dopadel, da je ta končal na YouTubu, do danes pa si ga je ogledalo že več kot pol milijona ljudi. Številni so dečka poimenovali že kar »Novi B.B. King«, njegov talent pa enačijo tudi s talentom Charley Pattona in Roberta Johnosona, ker tudi on igra izključno po posluhu.

Felix, kot je razkrila njegova mama, je bil že zelo zgodaj navdušen nad glasbo. Kitaro so mu kupili, ko je dopolnil šest let, vsega ostalega pa se je naučil sam. Potem, ko se je posnetek pojavil na družabnih omrežjih, je Felix nastopil na televiziji in nekaterih blues festivalih.