Zanimivosti

FOTO: 10. Jernejev kolesarski maraton uspel

K.S.
17. 8. 2015, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V soboto, 15. avgusta 2015, je na praznik Marijinega vnebovzetja v Šentjerneju v okviru občinskega praznika Občine Šentjernej, potekal tradicionalni 10. Jernejev kolesarski maraton.

Več o letošnjem Jernejevem pa tu!

Organizator maratona je bilo Turistično društvo Šentjernej v sodelovanju z občino. Organizirani sta bili dve trasi, manjša (35km) in daljša (70km), na trasi pa sta bili tudi dve postojanki, kjer so članice in člani domačih društev poskrbeli za okrepčanje kolesarjev. Vsak kolesar, ki je plačal štartnino je ob koncu maratona prejel praktično nagrado organizatorja, spominsko medaljo, malico in vodo. Vsi kolesarji so ob zaključku maratona sodelovali v nagradnem žrebanju. Maratona se je letos udeležilo preko 300 kolesarjev iz različnih koncev Slovenije. Nagrado je prejel tudi najstarejši kolesar, 85 letni Danilo Pečnik iz Brežic, najštevilčnejša ekipa na maratonu pa je prejela pokal. Letos je ta pripadel domači ekipi Trapcev.

Na samem prireditvenem prostoru pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja je bilo poskrbljeno za prijetno vzdušje in animacijo. Organizator se zahvaljuje vsem kolesarjem, donatorjem in sodelujočim prostovoljcem (motoristom, redarjem, policiji, delavcem JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej in zdravstveni službi) na maratonu, ki so pomagali za dobro izvedbo dogodka. Jernejev kolesarski maraton sodi v sklop maratonov akcije Slovenija kolesari. Že sedaj vabimo kolesarje in kolesarke, da se udeležijo maratona, ki bo prihodnje leto na praznični ponedeljek, 15.8.2016.