Zanimivosti

VIDEO: Morilska babuška glavo prijateljice odnesla v ponvi

R.T.
4. 8. 2015, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policisti so v Sankt Peterburgu aretirali upokojenko, ki naj bi v zadnjih dveh desetletjih umorila vsaj ducat ljudi.

Twitter

Novica o serijski morilki, 68-letni »babuški«, je pretresla Sankt Peterburg. Tamara Samsonova je umorila svojo 79-letno prijateljico Valentino, ker ni pomila čajnih šalčk, njeno truplo razsekala na osem delov in jih odvrgla v različnih predelih soseščine.

Samsonova se je v preteklosti večkrat zdravila zaradi duševnih bolezni. 

Psi izvohali ostanke

Tamkajšnji prebivalci so proti koncu julija letos začeli odkrivati človeške ostanke. Nekaj dni pozneje so policisti prišli na sled Samsonovi. Sosedje so jo namreč videli, kako je nosila vreče iz stanovanjske stavbe, iz katere je izginila Valentina, njihova pričevanja pa so potrdili posnetki varnostnih kamer. Ko so policisti pregledali Valentinino stanovanje, so odkrili sledove krvi in žago v kopalnici. »Še grozljivka zbledi v primerjavi s tem, kar doživljamo,« je dejala Natalija, ena od sosed žrtve. Druga, Nadezhda, je povedala, da je Samsonova Valentino odnesla v štirih vrečah. »Njeno glavo je odnesla v ponvi, kakršno je imela Valentina.« Njene ostanke so odkrili ljudje, ki so tam sprehajali svoje pse. Ti so namreč izvohali ostanke. Nekatere je odvrgla v bližini ribnika ter jih prekrila z belo odejo.

Policistom je dejala, da je diplomirala na eni od baletnih šol v Sankt Peterburgu, v resnici pa je bila postrešček v enem od tamkajšnjih hotelov.

Mož je izginil

Samsonova se je z Valentino spoprijateljila, potem ko ji je obljubila, da bo skrbela zanjo. Sama je živela v nekaj ulic oddaljeni stanovanjski stavbi. Sledeča policijska preiskava pa je pokazala, da to ni prvi nasilni zločin, ki ga je zagrešila Samsonova. Preiskovalcem se je namreč uspelo dokopati do dnevnika, v katerem je v treh jezikih podrobno popisala ducat umorov, ki so se zvrstili od devetdesetih let prejšnjega stoletja. »Nikoli si nisem predstavljala, da je zmožna česa takšnega,« je dejala njena soseda Marina. Vendar pa je šele sedaj spoznala pravi pomen nekaterih podrobnosti iz preteklosti. »Nekoč sem jo vprašala, kje je njen mož, ona pa je odvrnila, da je preprosto odšel.«

Stanovalci niso zdržali prav dolgo

Samsonova je oddajala sobo v svojem dvosobnem stanovanju. »Nihče od stanovalcev ni ostal prav dolgo. Mesec ali dva, več ne,« se spominja Marina. Takrat je mislila, da Samsonova stanovalcem morda ni bila najbolj pri srcu, v resnici pa jih je pokončala.

Imela naj bi pomoč

Izkazalo se je tudi, da se je Samsonova v preteklosti večkrat zdravila zaradi duševnih bolezni. Samsonova, shizofreničarka, je sprva dejala, da ji je pri umori Valentine pomagal drug sosed, kar pa se je izkazalo za laž. Policistom je dejala tudi, da je diplomirala na eni od baletnih šol v Sankt Peterburgu, v resnici pa je bila postrešček v enem od tamkajšnjih hotelov.