Zanimivosti

Nemški videc napovedal tretjo svetovno vojno: "Začela se bo na Balkanu."

R.T.
4. 8. 2015, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Od posameznika je odvisno, koliko teže pripiše napovedim in prerokbam. Nekatere je mogoče zlahka odpraviti kot natolcevanje, spet druge terjajo vsaj malo pomisleka.

Twitter

Nostradamus, Baba Vanga in Miloš ter Mitar Tarabić sodijo med najbolj poznane preroke. Niso pa edini.

Alois Irmaier je bil Nemec, ki je leta 1950 napovedal tretjo svetovno vojno in v sumljivih okoliščinah preminil devet let pozneje. Po nekaterih navedbah naj bi umrl zaradi raka, zaslediti pa je mogoče tudi, da naj bi bil zastrupljen. Njegovo življenje je proučil Conrad Adlmaier, ki je objavil knjigo o njegovih napovedih. Te srhljivo spominjajo na okoliščine, v katerih se je zanetila prva svetovna vojna, natančneje na atentat avstrijske nadvojvode Franca Ferdinanda, ki je skupaj z ženo Sofijo 28. junija leta 1914 v Sarajevu umrl pod streli Gavrila Principa. Sledila je politična kriza, saj je Avstro-Ogrska Srbiji postavila ultimat, mesec dni pozneje (28. julija) pa se je začela prva svetovna vojna.

Twitter

Alois Irlmaier se je rodil leta 1894 in umrl leta 1959. 

Začelo se bo na Balkanu

Kot rečeno, je Irmaier na podlagi svojih videnj orisal začetek tretje svetovne vojne ter odziv človeštva na izbruh vojne vihre. »Tretja svetovna vojna se bo začela v imenu miru. Po hitrem postopku se bo razširila od Srednjega vzhoda, v Sredozemlju bo prišlo do velika trka pomorskih sil, a začela se bo na Balkanu. Vidim nekoga velikega, kako pada, ob njem pa okrvavljeno bodalo. Dva moška ubijeta tretjega. Žrtev je pomemben častnik, morilca so plačali drugi ljudje. Eden od njiju je majhen črn moški, drugi malo višji in svetlih las. Zgodilo se bo na Balkanu, a ne morem reči kje. Vojna se bo začela čez noč. Jasno vidim tri števila, dve osmici in devetico, vendar ne vem, kaj pomenijo, niti ne morem oceniti, kdaj se bo vojna začela. Prišla bo z vzhoda, prišla bo hitro. Vidim ljudi, ki sedijo v lokalih in igrajo karte, ko skozi okna in vrata pridejo v črno opravljeni tuji vojaki. Vidim število tri, a ne vem, če to pomeni tri dni ali tri tedne,« je napovedal Irlmaier.

Zdi se, da se napovedi Aloisa Irlmaierja osredinjajo okoli Rusije. 

Tri konice sulic

Nemški videc je nadaljeval z apokaliptičnim tonom, ko je spregovoril o vojski, ki maršira skozi Beograd in doseže Italijo. »Vidim nenavadne stroje, ki se kot blisk premikajo od Donave proti zahodu Nemčije. Ljudje v paniki bežijo proti zahodu. Zapuščeni avtomobili blokirajo ceste, ljudje obtičijo v nepregledni množici vozil. Tanki vozijo po avtocestah in drugih voznih površinah. Od Frankfurta bo zaradi grozovitega uničenja ostalo le malo. Dolina reke Ren bo opustošena povečini iz zraka. Nihče ne bo ubežal. Vidim tri konice sulic. To so ruske sile, ki se neustavljivo premikajo in prebodejo vse, kar se znajde pred njimi. Premikajo se dan in noč, njihov cilj je Nemčija.« Čeprav ni najbolj jasno pa se zdi, da se napovedi Aloisa Irlmaierja osredinjajo okoli Rusije. »Mrtva pustinja se razteza od Mrtvega pa so Severnega morja. Trave ne rastejo, ljudje so mrtvi. Rusija prekine stike z vsemi svojimi prijatelji,« je še napovedal.

Slaven že začasa življenja

Alois Irlmaier se je rodil leta 1894 in umrl leta 1959. Živel je na Bavarskem. Zaradi svojih napovedi je zaslovel v Nemčiji, po drugi svetovni vojni pa so k njemu prihajali ljudje, ki so iskali svoje svojce. Govori se tudi, da naj bi s svojimi sposobnostmi večkrat na pomoč priskočil tamkajšnji policiji. Med prvo svetovno vojno se je boril v Rusiji.