Zanimivosti

Prekleti cirkusi! Ubogi slon!!

M.J.
19. 7. 2015, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Uporaba divjih živali v cirkusih je v nekaterih državah že prepovedana z zakonom. No, številne države po svetu pa še vedno dopuščajo grozljivo mučenje ubogih živali.

YouTube

Posnetek zadnjega cirkuškega incidenta pa je nastal nekje v Belorusiji. Na noge je dvignil številne organizacije, ki skrbijo za zaščito živali in vse tiste, ki imajo radi živali. Kot lahko vidite na spodnjem videoposnetku je eden izmed treh slonov med eno izmed točk izgubil ravnotežje in padel na tla.

Med tem se je na žalost lažje poškodoval, vodja cirkusa pa je dejal, da bo kmalu pripravljen za ponovne nastope. Poleg tega, da se je poškodoval, je padel tudi zelo blizu prvih vrst gledalcev, kjer so sedeli tudi otroci. Med ogledom videoposnetka pa vas bo gotovo ganilo še nekaj drugega.

Ko je slon padel po tleh je k njemu takoj pritekel drugi slon, da bi mu pomagal. To je storil kljub temu, da so jih skozi leta fizičnih in psihičnih mučenj učili drugače. Kot kaže, se nekaterih stvari ne da preprečiti niti z zlobnim maltretiranjem.