Zanimivosti

Talisman coupe bi bil lepotec

Artur Švarc
14. 7. 2015, 19.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Renault je pred tednom dni predstavil talismana, ki bo zamenjal laguno. A naslednik bo upokojil tudi laguno coupe, ki ne bo dobila naslednika.

Tretja in zadnja generacija Lagune je bila v limuzinski in karavanski izvedbi vse prej kot dopadljiv avto, kupe pa je imel nekaj astonmartinovskega žara in genov legendarnega alpine ter je bil presneto všečnega videza. A pri Renaultu so že povedali, da srednje velikega kupeja ne bo več, tako da bo talisman ostal le v osnovnih oblikah.

A to ni preprečilo našemu oblikovalskemu prijatelju Teophilosu Chinu, ki zelo pogosto zriše kaj, česar še ni ali ne bo oziroma je zgolj plod njegove oblikovalske domišljije. Njegov najnovejši izum je dvovratni kupejevski talisman coupe, ki je eleganten in skladen tudi z novo podobo renaulta. Kljub poželjivemu videzu je trg za tovrstne avtomobile precej majhen in vsaj za Renault ne predstavlja smiselnega posla, predvsem v segmentu, kjer so s prejšnjo generacijo doživeli velik polom, tako z laguno kot večjim latitudejem, ki je bil preoblečeni korejski samsung SM5 in ob laguni še ena polomija francoske znamke. Novi talisman, ki je dopadljiv avto, bo zamenjal oba preminula modela hkrati.