Zanimivosti

Bled s hostlom Bledec najbolj pravljična destinacija na svetu

STA/M.J.
9. 7. 2015, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Po mnenju Hostelling International je Bled s hostlom Bledec že skoraj štiri mesece prepoznan kot najbolj pravljična destinacija na svetu. Bledu sledijo destinacije v Angliji, Turčiji, Boliviji in Južnoafriški republiki, so sporočili iz Popotniškega združenja Slovenije.

STA

Na mednarodnem blogu Hostelling International, ki združuje več kot 4000 hostlov v 90 državah sveta, je zapisano, da nič ne pričara pravljice bolje kot Blejsko jezero v Sloveniji s spektakularno cerkvijo z zvonikom na otočku, ujetem v smaragdno zeleno ledeniško jezero, obdano z najvišjimi vrhovi Julijskih Alp.

Na to "titulo" so še posebej ponosni v Youth Hostlu Bledec, njegov vodja Rado Urevc pa je povedal, da so gostje osupli nad lepotami Bleda in okolice.

Pred poldrugim mesecem je bila slovenska mreža mladinskih hostlov, ki jo predstavlja Popotniško združenje Slovenije, z oceno gostov 93,9 odstotka na prvem mestu po kakovosti na svetu. Od 22. maja do danes so ta položaj še utrdili z dvigom ocene na 94,7 odstotka, kar je za 2,5 odstotne točke boljša ocena od Južne Koreje in za 4,4 odstotne točke pred Švico.