Zanimivosti

Kuža Lucky, ki so ga v začetku leta rešili pred smrtjo, je dobil topel dom

Gabrijel Toplak
22. 5. 2015, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pes, ki sta ga policista iz Lenarta januarja našla med opravljanjem redne službe negibnega v jarku ob cesti, je včeraj naposled našel nova in ljubeča lastnika. V mariborskem azilu naj bi se vanju zaljubil na prvi pogled.

Facebook

Facebook

Tri mesece po tem, ko sta lenarška policista med opravljanjem redne službe naletela na grozljiv prizor, saj sta v jarku, nedaleč od cestišča, zagledala povsem negibno ležečega psa, je zgodba dobila srečen razplet.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl je namreč včeraj na svojem facebook profilu zapisal: »Se še spominjate psa, ki so ga policisti Policijske postaje Lenart našli 15. januarja 2015, med opravljanjem svojih vsakodnevnih nalog v Lenartu in je imel ob najdbi okoli vratu zavezano vrv, ki je bila zategnjena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja? Danes, 21. 5. 2015, je za Luckyja še en srečen dan. Lucky se je v mariborskem azilu na prvi pogled zaljubil v svoja nova lastnika, ki sta ga že odpeljala v njegov novi, verjamem, da dober dom! Nova lastnika, ponudita Luckyju prijetno bivališče, Lucky vama bo vajino dobroto zagotovo vrnil s pasjo ljubeznijo in zvestobo.« Objava je seveda požela veliko navdušenja, saj je najdba nesrečnega kužka januarja šokirala vso Slovenijo.

Facebook

Spomnimo, da sta policista zgrožena ugotovila, da je imel kuža okrog vratu zavezano vrv. Nekdo mu jo je zategnil tako močno, da je komaj še dihal. »Pes se je boril za življenje. Policist zato ni dolgo okleval, vzel je nož in z njim prerezal vrv, ki jo je imel pes zategnjeno okoli vratu,« so v sporočilu takrat zapisali mariborski policisti.

Še istega popoldneva so po kosmatinca prišli delavci mariborskega zavetišča za živali in ga prepeljali v njegov novi dom ob tezenskem gozdu, kjer je bival vse do včeraj. V azilu so ga poimenovali Lucky.