Zanimivosti

Slovenija po novem meji na kraljevino Enklavo!

T.C.
15. 5. 2015, 13.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Trend mikrodržavic se nadaljuje. Po tem, ko je pred točno enim mesecem nastala država Liberland, je zdaj na naših mejah na skromnih kvadratih svojo Kraljevino ustanovil še Poljak, nekoč Kamil, zdaj Enklav prvi.

Kraljevina Enklava

Sicer poročil, da bi se proti novo ustanovljeni kraljevini vile vojaške kolone, tako s slovenske, kot tudi hrvaške strani, še ni, a dejstvo ostaja. Na meji med Slovenijo in Hrvaško je nedaleč od Metlike vzniknila nova država - kraljevina Enklava. Najmanjšo državo v Evropi, veliko zgolj 100 kvadratnih metrov, je ustanovil Poljak Kamil Wrona, ki se je razglasil za kralja Enklava I.

Kraljevina Enklava

Kamil je sicer nekoliko ekscentrični poljski turist, najverjetneje pa ga je navdahnil kolega, Čeh Vid Jedlička, ki je pred mesecem dni ustanovil svojo državo Liberland na meji med Hrvaško in Srbijo, o čemer smo sicer že poročali.

Kraljevina Enklava se nahaja na enem aru velikem zemljišču, in sicer med Brezovico pri Metliki na slovenski strani ter Brezovico Žumberačko na hrvaški.

Samooklicana žepna državica ima svojo spletno stran, prav tako tudi profil na družbenih obrežjih Twitter in Facebook. Wrona se je oklical za kralja, s spletne strani pa je razvidno, da ima država tudi premierko in več ministrov, ki so prav multinacionalno zastopani. Zunanji minister je namreč Kitajec...

Kraljevina Enklava

Kraljevina ima svojo zastavo, glavno mesto se imenuje Enklava, v slavo prvemu psu države so poimenovali uradno valuto Dogecoin in moto v latinščini "Civis Totius Mvndi", kar pomeni "Državljan celega sveta".

Kraljevina Enklava

Na spletni strani so se sicer pohvalili, da prebivalstvo uradno šteje zaenkrat 134 državljanov. Ker je to statistično najgosteje naseljena država na svetu, so podrli rekord po številu prebivalcev na kvadratni kilometer, pardon - meter - in za sabo pustili takšne nepomembne države, kot sta Monako in Vatikan.Državica ima pet uradnih jezikov, to so slovenski, angleški, poljski, hrvaški in kitajski, kar je razumljivo, saj jih sicer zunanji minister državice ne bi znal nič povedati...

Češki kolega Jedlička ima s svojo državo kar velike probleme, pred dnevi so ga srbski mejni organi aretirali, saj je nelegalno preko svojega mejnega prehoda želel vstopiti domov in ga je s plačilom znatne globe morala iz svojih prihrankov reševati kar gospa žena kraljica. A po drugi strani, če gre verjeti sporočilom iz Liberlanda, na državljanstvo čaka že preko 300.000 prosilcev...

Osebni arhiv

Kako bi se na novico odzvala prvi, sicer samooklicani, slovenski kralj Boris Valenčič Prvi in njegova žena, sicer nesojena kraljica, nesojena predsednica države ter nesojena županja Ljubljane, ne vemo.

A če preberemo zapise na njegovi spletni strani Kraljevske stranke Slovenije, slovenski kralj Valenčič Prvi prav rad pove na glas, kaj ga muči, saj se v svojih modrovanjih z veseljem prepira z vsemi in vsakomur, dostikrat pa tudi sam s sabo.

Nesojeni kraljici Martini pa tudi najbrž ne bo težavno odvreči kakšno krpico s prelestnega telesca, saj ima s tem že bogate izkušnje in za državo ter njeno blaginjo žrtvuje tudi zadnjo stvar, ki jo premore...

Kraljevina Enklava