Zanimivosti

Kako kaže Clintonovi?

Bern Jurečič
15. 5. 2015, 07.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Gledano skozi oči navadnega zemljana je Hillary Clinton precej nenavadna ženska, ki ne spada v kalupe, skozi stoletja izoblikovane v naši podzavesti, češ naj ženska ostane doma in podpira moža in podobno. Da je najavila kandidaturo za predsednico ZDA, ni nič novega in tudi ne prvič, saj je z eno kandidaturo že pogorela.

Reuters

Bolj je nam predsodkarjem ostalo v spominu, da se je ob težavah svojega moža in tedanjega predsednika Billa Clintona ob jasnih prevarah odzvala povsem drugače, kot bi pričakovali. Kako to? In ne nazadnje – kdo je Hillary Clinton? Ima sploh možnosti? 

Hillary Rodham Clinton se je rodila 26. oktobra 1947 v Chicagu. Sonce je s tem v škorpijonu, toda njen horoskop ni samo to, je veliko več. Trije planeti so v 12. hiši, ki jo povezujemo z znamenjem rib, prav tam pa je tudi njena luna, torej lahko mirno govorimo o kombinaciji škorpijona in ribe. Če je kdo dober igralec, je to riba, če zna kdo dobro brenkati na strune čustev in zatiranih, je to riba, če zna kdo zlesti pod kožo volivcem, je to riba. Riba je izmuzljiva, ne moreš je prijeti, če pa ima gospa s takim potencialom še Jupitra, vladarja ribe in 12. hiše, na ascendentu, poleg tega še čisto na začetku svojega znamenja strelca (torej v izjemnem položaju!), lahko govorimo o osebi, ki ima srečo in ki se ji odpirajo vrata. Škorpijon je tu v nekakšni rezervi – če se morda kaka vrata le ne bi odprla, potem … potem to Škorpijon uredi malo drugače. To je eden od razlogov za tako velika nihanja v priljubljenosti – ali si njen privrženec ali jo sovražiš. Kako tipično za škorpijona – ali je povsem črno ali slepeče belo, vmes ni ničesar.

Arhiv Svet24

Zakaj tako?

Ambicija je v tej karti izredna, kar osem planetov je nad horizontom, želje, cilji in pričakovanja so visoki, in tu pridemo do prvega bistvenega spoznanja o škorpijonih – če si kateri od njih zada cilj, potem ni druge možnosti, kot da ga zavzame. In Hillary je to napovedala že pred leti. Tu leži tudi odgovor na številna vprašanja, zakaj je tako. Ni stvari, ki je ne bi naredila, da bi prišla do cilja! Ko je stala ob strani osramočenemu možu, je delala svojo, in ne njegove kariere. Če primerjamo njegov horoskop, je samo ob pogledu na daleč podoben, v resnici pa gre pri njiju za številne razlike. On je močan ego, poln bolj sebe kot države, poleg tega precej seksualno usmerjen, teži k neodvisnosti in svobodi. V osnovi prej nesamozavesten in videti je, da mu je prav žena pomagala, da se je izoblikoval in prišel na najvišjo stopnico, ona pa od njega nikoli ne bo imela toliko podpore … A je niti ne potrebuje, saj je osebnostno veliko močnejša od moža.

Reforma v drugo

Še ena razlika je bistvena, če primerjamo obe politični poti: Hillary ima močno četrto hišo, Bill pa sploh ne. Toda v ZDA je ta potencial pomemben – četrta hiša namreč govori o domovini, domu, varnosti, tradiciji, starih vrednotah, zaščiti, vse to pa so za Američane svete zadeve. In tu je Hillary neprimerno močnejša, zaradi česar ni niti čudno, da je v preteklem mandatu poskušala izpeljati ravno reformo zdravstva, ta pa je povezana s socialnim čutom, četrto hišo in znamenjem rib, v čemer je Hillary zelo močna. To, da ji ni uspelo (enako kot pri predsedniški kandidaturi ne), ne pomeni poloma, ampak nasprotno. Druga temeljna resnica o škorpijonih: če sovražijo karkoli, potem je to poraz! In ona je bila poražena. Ker gre za politiko, v kateri gre vedno vse na dolge proge, to lahko pomeni samo močnejšo osebno zavezo – zmagati. In če se bo te reforme lotila drugič, ne bo naredila napak.

Le Pluton, škorpijonov vladar, ve

In ker so škorpijoni neuničljivi in nepopustljivi (dejstvo št. 3), bo Hillary težko ustaviti. Navsezadnje je to pokazala konec leta 2012, ko je bila zdravstvena kriza nekaj čisto drugega kot le »težava ali kolaps«; zaradi take, manjše zadeve ZDA ne menjajo zunanjega ministra! V njenem horoskopu je videti veliko več kot to; da je šlo za življenje. Govorice o letalski nesreči v Iranu, v kateri je skoraj umrla, so potihnile, toda v horoskopu je toliko kazalcev o možnostih uničenja, tujini, prometu, da se ne da govoriti kar o nekem padcu med sprehodom. Toda škorpijon ne le da je preživel možganske krvavitve, nekaj let pozneje se Hillary Clinton zdi močnejša kot kadarkoli. Pretekli porazi so jo naučili veliko stvari. Tudi to, da naj ne računa na nikogar in da naj ima pod nadzorom vse (resnica št. 4) – vendar to pomeni res »vse«. Le Pluton, škorpijonov vladar, pa ve, kaj je »vse«, mi ljudje ne … Ne gre dvomiti o tem, da ne bo naredila napake, in prav zato je treba pri njej računati zelo resno.