Zanimivosti

V javnost prišle še ne videne fotografije vesoljcev

mv
8. 5. 2015, 14.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ekipa ameriških strokovnjakov je mesece preučevala domnevne fotografije vesoljcev, pred dnevi pa so se odločili, da jih končno delijo z javnostjo.

Youtube

Na konferenci v ameriški zvezni državi New Mexico so prikazali diapozitive iz Roswella, ki so jih pred časom našli na podstrešju starejših zakoncev iz Teksasa. Avtor diapozitivov naj bi bil Bernard A. Ray, geolog, ki je v 40-ih letih prejšnjega stoletja delal blizu Roswella. Fotografije prikazujejo truplo vesoljca, ki naj bi življenje izgubil med strmoglavljenjem neznanega plovila nad Roswellom leta 1947. Znanstveniki so ovrgli namige, da naj bi šlo za lutko, ali mumijo. Trdijo, da je na fotografiji bitje, ki ni bilo rojeno na Zemlji.

YouTube

Skeptiki dvomijo v avtentičnost posnetkov

Skeptiki sicer še vedno dvomijo v verodostojnost posnetkov in trdijo, da je bitje videti kot otroška mumija. Menijo tudi, da je novica o ne videnih fotografijah vesoljcev enkratna marketinška poteza pred predvajanjem novega dokumentarnega filma Kodachrome, v katerem opisujejo postopek najdbe diapozitivov in raziskovanje teme o neznanih bitij, ki že leta razburja javnost.

YouTube


Kaj se je zgodilo v Roswellu?

Ameriške sile so šele leta 1995 začele s preiskavo, kaj se je davnega leta 1947 v resnici zgodilo v Roswellu. V uradnem poročilu preiskave piše, da je bilo t.i. neznano plovilo v bistvu del balona, ki ga je ameriška vlada poslala v atmosfero, da bi prisluškovala Rusom. Strokovnjaki s področja preučevanja izven zemeljskih bitij pa pravijo, da je na Roswell padlo vesoljsko plovilo, vsi dokazi pa naj bi bili shranjeni v tajni vojaški bazi, ki se imenuje Area 51.