Zanimivosti

Slovenec odšel na obisk v ZDA in zadel eno največjih nagrad v zgodovini ameriške loterije

STA/G.G.
1. 4. 2015, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovenski državljan je v ponedeljek zadel eno največjih nagrad v zgodovini ameriške loterije Powerball, in sicer 125 milijonov dolarjev (116 milijonov evrov). Ko se je oglasil na loteriji, je zavriskal in zajodlal. Po odbitju davkov mu bo ostalo dobrih 90 milijonov evrov, s čimer se bo prihodnje leto zagotovo uvrstil na seznam najbogatejših Slovencev.

Na loteriji Powerball so potrdili, da gre za tujega državljana, Slovenca, ki je v ZDA prišel na obisk k tašči v Cleveland v zvezni državi Ohio. Imena zaradi pravil ne želijo razkriti, so pa povedali, da je bil, ko se je oglasil na loteriji, tako vesel, da je zavriskal in zajodlal, kar so zabeležili tudi nekateri ameriški mediji.

"Gre za zelo simpatičnega moškega," je povedala vodja odnosov za javnosti v Powerballu Candy Lolo Stewart. "Prvič sem slišala, da nekdo jodla, prej sem mislila, da je to možno le v risankah o Heidi. Res je nadarjen in simpatičen," je dejala.

Vodja okrajne pisarne Powerballa v Clevelandu John Dolentz pa je vesel, da je tako velik dobitek odšel v državo, ki mu je blizu. Z njim nisem v nobenem sorodu, vendar sem četrtino Slovenec. Z očetove strani je bil dedek Slovenec, babica Portoričanka, moja mama pa je iz mešane, vietnamsko-mehiške družine. "Lahko bi rekli, da sem kandidat za generalnega sekretarja ZN," je dejal.

Če bi sodili po letošnji lestvici najbogatejših Slovencev revije Manager, bi se srečni dobitnik uvrstil na sedmo mesto.