Zanimivosti

Slovenski mladinci osvojili zlato in bron

Tilen Pajek
2. 3. 2015, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pričakovanja slovenske reprezentance so se uresničila. Evropsko prvenstvo v lokostrelstvu, ki je potekalo v Kopru, je prineslo nekaj odličij.

Lokostrelska zveza Slovenije
Zagotovo so številni obiskovalci te dni od bliže spoznali ta šport, ki je bil v sklopu dobro organiziranega prvenstva pripravljen le z uspešnim ekipnim sodelovanjem vseh organizatorjev.

Če bi pod lokostrelsko prvenstvo potegnili črto bi brez težav zatrdili, da je bilo za naše domače tekmovalce uspešno. Mladinci ukrivljenega loka v sestavi: Rok Bizjak, Žiga Ravnikar in Gašper Štrajhar so Sloveniji pred domačim občinstvom, proti Belorusiji, pristreljali ekipno bronasto medaljo.

Člani sestavljenega loka pa so v boju za bronasto medaljo izgubili proti evropskim prvakom Dancem in tekmovanje končali na 4. mestu.

Preboj med najboljše žal ni uspel ekipi članov ukrivljenega loka, ki so izgubili s Poljsko in so po dodatnih strelih zasedli končno 9. mesto.

Tekmovanje v Areni Bonifika je prineslo tudi nekaj razburljivih razpletov. Največ medijske pozornosti je bilo namenjene tekmovanju naših mladincev z belgijsko ekipo. Zgodila se je namreč neljuba situacija nešportnega obnašanja nasprotne ekipe, ki so zlorabili pravila. Slednji so v svoj zapisnik za slovensko ekipo namesto dejanskega rezultata 234 vpisala številko 134. Slovenski predstavnik, ki je podpisoval zapisnik, v navdušenju nad zmago ni bil pozoren kaj so nasprotniki zapisali in ga podpisal z napačnim rezultatom. Po pritožbi se je zadeva razsodila v korist naših, ki se jim zaradi zapleta ni zatresla roka. Še več, Arnej Černe, Staš Modic in Luka Stoševski so si prislužili zlato medaljo, saj so bili v mladinskem finalu sestavljenega loka boljši od reprezentance Italije 230:229.

V Kopru je bil dosežen tudi evropski rekord Danske ekipe v sestavljenem loku.