Zanimivosti

Schumacherjeva gozdna koča prodana za 2,5 milijona evrov

STA/G.G.
25. 2. 2015, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na Norveškem so po treh mesecih, odkar je bila naprodaj, prodali gorsko kočo, ki je bila v lasti družine Michaela Schumacherja. Po smučarski nesreči, v kateri se je nekdanji svetovni prvak formule 1 leta 2013 hudo poškodoval, je bilo zimsko zatočišče skoraj neuporabljeno, zanj pa so iztržili 22 milijonov kron oziroma 2,8 milijona dolarjev oziroma 2,5 milijona evrov.

Reuters

Nepremičninski agent Petter Birkrem je za norveški časnik Dagens Naeringsliv dejal, da je cena, ki so jo iztržili za objekt, v pričakovanih okvirih in da so s poslom zelo zadovoljni. Čeprav gre za počitniško kočo, pa so številke kar zvezdniško velike: uporabne površine je kar 645 kvadratnih metrov, v objektu, zgrajenem pred 20 leti, pa sta tudi bazen, telovadnica in velika garaža za sedem avtomobilov.

Na Norveškem so vse potencialne kupce, ki so si želeli ogledati objekt, preverili, da bi preprečili morebitno uhajanje fotografij notranjosti hiše. Schumacherjevi so prestižno kočo v Trysilu, ki je dve uri in pol vožnje oddaljen od Osla, kupili prav zaradi izoliranosti in možnosti pobega pred javno izpostavljenostjo.

Po nesreči, v kateri je bil Schumacher dolgo v komi, zdaj pa počasi okreva na svojem domu v Švici, norveške hiše njegova družina ni več uporabljala, občasno so zanjo skrbeli družinski prijatelji.