Zanimivosti

Eno dobro delo na dan, 365 dni v letu

J.P.
21. 12. 2014, 20.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Šestindvajsetletni Luke Cameron iz Cheltenhama v Veliki Britaniji si je dodobra predrugačil življenje. Kako?

Facebook

Na začetku leta se je odločil, da bo vsak dan v letu naredil eno dobro delo. K temu se je obvezal, potem ko mu je za rakom umrla draga prijateljica Maura. Od takrat naj bi ga njegova dobrodelnost stalo slabih 4.000 evrov. »Naša generacija je pozabila na skrb za sočloveka – preveč smo obsedeni s sabo, da bi mislili na druge,« je povedal Luke.

Dobrota se mu je že obrestovala – Luke bo v letu 2015 plačan, da bo potoval po Veliki Britaniji in pomagal 45 različnim dobrodelnim organizacijam. 

Šestindvajsetletnik na svoji spletni strani vestno dokumentira vsako dobro delo, pa naj bo to odnašanje sosedovih smeti ali peka piškotov za družino in prijatelje. Dober glas je že obkrožil globalno vas – mlademu Britancu na Facebooku sledi 12.000 ljudi, na Twitterju 6.000. Vendar pa se mu ne cedita le mleko in med, saj je na račun domnevnega iskanja pozornosti deležen dobršne mere sovraštva – ljudem gredo v nos predvsem njegove internetne objave. Vendar pa Luke pravi, da se z mnenji drugih ne obremenjuje pretirano in da je pričakoval, da njegovo početje ne bo pogodu prav vsem.

Svojih začetkov se še dobro spominja. »Maura mi je bila kot mati,« je povedal Luke. »Bolj navdihujoče ženske še nisem spoznal. Ko je sosed potreboval hrano, mu je dala svoj zadnji krompir. Ko je prijatelj potreboval denar, mu je dala, kar je imela. Svoje življenje je nesebično razdala – na njenem pogrebu je več kot 4.000 ljudi tri ure stalo v vrsti, da so se ji lahko poklonili.« Dobrota se mu je že obrestovala – Luke bo v letu 2015 plačan, da bo potoval po Veliki Britaniji in pomagal 45 različnim dobrodelnim organizacijam.