Zanimivosti

Zaljubljena Ana Klašnja skrbno skrivala, dokler ...

Andreja Comino/Lady
23. 11. 2014, 07.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Za baletko Ano je letošnje leto eno najlepših in najsrečnejših v njenem življenju.

Šimen Zupančič

Pleše najboljše vloge, je priljubljena žirantka šova, zasebno pa prekipeva od zaljubljenosti v plesalca in koreografa Miho Krušiča. Na začetku novembra praznujeta prvo obletnico skupne ljubezni. A tudi v raju so težave, saj so jo zdravniki zaradi počenih kosti v stopalu napotili na operacijo, zaradi katere vsaj tri mesece ne bo mogla obuti baletnih copatk.

Srečna in zaljubljena

»Zdi se mi, da se je vse nekako ujelo. Počasi sem že začela dvomiti, ali se bo našel nekdo, ki mu bosta ustrezala moje zapleteno življenje in služba, ki je daleč od vsakdanje. Pa se je zgodilo prav to. Vsi mislijo, da sva se z Miho spoznala na Talentih, a ni res. Dolgo sva vedela drug za drugega, deset let spremljala delo drug drugega. Po končani lanski sezoni se mi je zahvalil, da sem podpirala plesalce. Nekajkrat sva šla na pijačo in klepetala o plesu. Počasi in spontano sva ugotovila, da sva si všeč. Nisva mislila, da se bo kaj zgodilo. Ljubezen me ni zadela v trenutku, temveč se to dogaja vsak dan po malem. Bolj kot spoznavam Miho, bolj me zadeva. Pet mesecev nama je uspelo zvezo skrivati pred drugimi, vmes pa so mi pripisovali razne moške. Z nobenim nisem mogla niti na kavo, da že ne bi bil moj najnovejši,« se nasmehne Ana, ki se je po pol leta zveze iz svojega najemniškegastanovanja preselila k Mihi. »Skupno življenje je najboljša preizkušnja, da vidiš, ali si za skupaj ali ne. Ni treba čakati pet ali sedem let, da ugotoviš, ali bo zveza delovala. Pred Miho si nisem predstavljala, da bi s kom živela. Motil me je še kdo v stanovanju, ko s predstave pridem utrujena. Zdaj pa mi je to všeč. Imava skupne večere ali jutra. Ker oba veliko delava, se malo vidiva, a je tisto kakovostno,« je zadovoljna.

»Vesela sem, da je Miha prišel v moje življenje. Podpira me in razume.«

Del poletja, ko on ni bil na vajah za muzikal Cvetje v jeseni, sta preživela v Maleziji. Miha je imel sprva pomisleke pred eksotiko, saj prisega na hrvaško obalo. Zdaj pa ga je čisto navdušila nad potovanji. Oba komaj čakata konec Talentov, da bosta imela nekaj več časa zase. Takrat bosta za nazaj praznovala prvo obletnico zveze, njen in njegov rojstni dan. Privoščila si bosta par dni odklopa in se posvečala drug drugemu.

Kaplja bolečine

»Vesela sem, da je Miha prišel v moje življenje. Podpira me in razume.« V veliko oporo ji je tudi pri njenih bolečinah. Vso lansko sezono je imela težave s stopalom. Kljub bolečinam je plesala, ko pa je šla na pregled k zdravniku, so rentgenski posnetki razkrili zlomljeni kosti v stopalu, zdravnik pa se je čudil, kako visok prag bolečine ima. Šla je na ponovni pregled in rentgen, pa so ji dejali, da bo morala na operacijo. »Zdaj želim pridobiti še eno mnenje, saj je operacija za plesalca lahko huda stvar. Za najmanj tri mesece bom morala na bolniško, pa še potem je vprašanje, kako se bo zacelilo,« pojasnjuje. Ana se je pred kratkim lotila še enega izziva. Sprejela je povabilo Mojce Rode, izbranke Mitje Petkovška, ki je odprla svojo gimnastično šolo. Enkrat na teden deklice poučuje balet. »Poučevanje mi je v veselje, z otroki je fino delati. V prihodnje pa bi poučevala tudi že bolj izdelane plesalce, da bi nanje predala znanje, ki sem ga dobila, ko sem se učila pri najboljših koreografih na svetu. Počasi pa tudi že prihaja čas za druge spremembe v življenju, kot je denimo materinstvo,« sklene s širokim nasmehom na obrazu.