Zanimivosti

Prepričani so, da se jim je rodil božji sin

J.P.
22. 11. 2014, 20.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Otrok na ulicah vzhodnoindijskega mesta Baruipur povzroča pravo paniko – ljudje mislijo, da je utelešenje boga, ker se je rodil s štirimi rokami in štirimi nogami.

Arhiv Svet24

Otroka tako imenujejo »božji fant«, saj so hindujska božanstva pogosto upodobljena kot bitja z več okončinami kot pa je to običajno pri ljudeh. Romarji se zato zgrinjajo nad majhno mestece, da bi lahko uzrli utelešenje boga.

Njegova družina je vzradoščena, saj so prepričani, da se jim je rodil sin boga Brahme z osmimi okončinami. 

To pa ni nič kaj pogodu tamkajšnjim policistom, ki se na vse pretege trudijo zajeziti množice ljudi, ki jočejo po ulicah in ki se skušajo prebiti v bolnišnico, kjer se nahaja deček, čigar deformacija je posledica zraščenja z nerazvitim dvojčkom.

Njegova družina je vzradoščena, saj so prepričani, da se jim je rodil sin boga Brahme z osmimi okončinami. »Ko smo ga prvič zagledali, nismo mogli verjeti svojim očem,« je lokalni televizijski postaji povedal neimenovani sorodnik. »Sestre so dejale, da je hudo deformiran, a mi smo prepričani, da gre za božji dar. To je čudež, fant je božji otrok.«

Sedeminšestdesetletni Chukka Rao iz sosednje vasi je za dečka slišal iz novic. »Sprva smo bili skeptični, ko smo slišali, da se je rodil božji fant. Morali smo se prepričati na lastne oči in ko smo končno dobili fotografijo, smo začeli verjeti v čudež,« je povedal Chukka.

Predstavnik tamkajšnje policije pa je dejal, da je tragično, da je deček v takem stanju, in da ni v tem nič božjega. Ljudje pa norijo, da bi lahko videli dečka. Na stotine jih joče po ulicah, drugi molijo. Nekateri celo menijo, da je prišel konec sveta.