Bencin

Red Bulla v Abu Dabiju po kazni iz zadnje vrste

M.J.
22. 11. 2014, 20.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vodstvo tekmovanja je na dirki formule 1 v Abu Dabiju, sklepnem dejanju sezone 2014, kaznovalo oba dirkača ekipe Red Bull. Daniel Ricciardo in Sebastian Vettel bosta zaradi tehničnih nepravilnosti na bolidih v nedeljo tako začela iz zadnje vrste namesto iz tretje, ki sta si jo priborila v kvalifikacijah.

Reuters

Vodstvo tekmovanja je bilo skopo z informacijami o kršitvah, sporočilo je le, da so v ekipi Red Bull kršili tehnični pravilnik. V ekipi naj bi na dirkalnika namestili preveč gibljiva prednja krilca. Red Bull se je po postopku sicer pritoževal, da je bil nadzor izveden nekorektno, vendar se v ekipi na odločitev niso pritožili.

"Razočarani smo, ker smo dobili kazen zaradi gibljivosti prednjega krilca, ob tem pa je jasno, da tudi druge ekipe uporabljajo podobne rešitve. Ekipa vseeno sprejema odločitev vodstva dirke in bo tekmovanje začela iz zadnje vrste," so sporočili iz Red Bulla.

Nedeljska dirka bo za Vettla 113. in obenem zadnja za volanom dirkalnika v ekipi, s katero je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka.