Zanimivosti

Nissan v polletju s četrtino višjim dobičkom

M.J.
4. 11. 2014, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Japonski avtomobilski proizvajalec Nissan je v prvem polletju tekočega poslovnega leta, med aprilom in septembrom, ustvaril 237 milijard jenov čistega dobička (1,7 milijarde evrov), kar je 25 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. K uspešnim rezultatom so prispevali dobra prodaja v Severni Ameriki, novi modeli avtomobilov in šibkejši jen.

Arhiv proizvajalca

Prihodki od prodaje so se zvišali za 8,2 odstotka na 5140 milijard jenov (36,2 milijarde evrov), dobiček iz poslovanja pa je narasel za 18 odstotkov na 261,9 milijarde jenov (1,8 milijarde evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V družbi so z rezultati zadovoljni. "Nissan se je v prvi polovici fiskalnega leta uspešno spopadel z zahtevnimi pogoji na trgu, zaradi spodbudnega povpraševanja po najnovejših modelih pa je zabeležil čvrste prihodke in dobičkonosnost," je povedal glavni izvršni direktor družbe Carlos Ghosn.

Rast prodaje je bila zelo dobra v Severni Ameriki, razmere v zahodni Evropi se stabilizirajo, medtem ko se povpraševanje na Kitajskem, najpomembnejšem trgu za Nissan, in Japonskem upočasnjuje, v Rusiji in drugih hitro rastočih trgih pa so razmere še naprej napete.