Zanimivosti

Čez drn in strn

M.J.
15. 10. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Loka MTB Maraton 2014 je 04. oktobra na skoraj sončno soboto razveselil preko 80 tekmovalcev iz cele Slovenije in tekmovalko iz Španije. Športno društvo Utrip iz Zminca in Športna zveza Škofja Loka sta pripravila odlično progo, razgibano, tehnično in kondicijsko zahtevno, z vzponi tudi do 24% - kar je dodatno popestrilo maraton.

Odlično označena trasa je po koncu notranjega 24 km kroga odpeljala v cilj ali v drugi 24 km krog. Organizatorji so kilometre po asfaltu v primerjavi z lansko traso zmanjšali na minimum, kilometre po makedamu nadomestili z gozdnimi vlakami, vzponi in zanimivimi spusti. Odlično označena trasa je razvajala s čudovitimi razgledi na Sorško polje, člani Športnega društva Utrip pa so poskrbeli za zabavne vložke na progi in zadostno število dobro založenih okrepčevalnic.

V cilju je vsak tekmovalec prejel eko medaljo, lahko je opral svoje blatno kolo, se okrepčal z odlično obaro z žganci ter se podružil s prijatelji in znanci. 'Utripovci' so prav vsakemu tekmovalcu namenili tudi praktično nagrado. Glede na odzive tekmovalcev in obiskovalcev, pričakujemo tudi Loka MTB Maraton 2015, ki bi moral postati stalnica v gorsko kolesarskem koledarju, saj podobnih dogodkov v Sloveniji močno primanjkuje.