Zanimivosti

Išče se 'doktor čokolade'

G.G./STA
17. 8. 2014, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Znanstveniki, ki imajo radi čokolado, imajo sedaj možnost, da združijo delo s sladko razvado - univerza britanskega Cambridgea namreč išče raziskovalca, ki bi se v doktorskem delu posvetil raziskavi čokolade. Konkreten izziv je ugotoviti, kako preprečiti topljenje čokolade v toplem podnebju.

Raziskovalec se bo sladki temi posvetil na oddelku univerze za kemijski inženiring in biotehnologijo. Vsi zainteresirani se morajo prijaviti do 29. avgusta, poroča britanski BBC.

Bodoči "doktor čokolade" se bo moral v svojem delu posvetiti raziskavi faktorjev, ki bodo omogočili, da bo čokolada, ki se sicer začne topiti ob temperaturi, podobni telesa, ostala v trdnem stanju in ohranila lastnosti, ki jih želijo potrošniki tudi, ko jo bodo shranjevali in prodajali v "toplem podnebju".

Raziskovalni projekt je pretežno eksperimentalne narave, a bo terjal tudi dobro matematično znanje, navajajo na univerzi.