Zanimivosti

Pozor s pametnimi telefoni. Lahko se vam zgodi to!

K.S.
30. 7. 2014, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

13-letnica je legla k počitku s svojim telefonom pod povštrom. Ko se je zbudila sredi noči je komaj dihala … Njen Galaxy S4 se je vnel! Ariel Tolfree je zadnja v nizu 'nesrečnikov', ki so zaradi mobilnega telefona skorajda izgubili življenje. Na srečo jo je Ariel odnesla le z veliko mero strahu, saj se je dovolj zgodaj zbudila.

Zbudila se je sredi noči in njen Samsung Galaxy je bil v takem stanju!

Zakaj je prišlo do vžiga priljubljenega Galaxyja?

Že nekaj mesecev od tega se je podobna zadeva pripetila Richardu Wygandu, ki je svoj mobilnik postavil na nočno omarico in ga polnil z originalnim polnilcem. Mobilnik je zagorel in ker je Richard takrat spal, se je vnelo tudi nekaj pohištva.

Starši dekleta so seveda zadevo prijavili podjetju Samsung, ki pa je podal uraden odgovor, da je do vžiga prišlo zaradi baterije, ki naj ne bi bila originalna in seveda tudi zaradi dejstva, da je dekle telefon pospravilo pod povšter, kar nikakor ni v skladu z varno uporabo teh naprav.

V tem primeru je bil vžig posledica napake uporabnika, kar pa ne velja za primer Richarda Wyganda, ki je telefon uporabljal in polnil na pravilen način, zato pazljivost pri uporabi in predvsem pri polnjenju telefona nikoli ni odveč!