Zanimivosti

Horoskop - Teden zapletov

Tedenski horoskop-Bern Jurečič
27. 7. 2014, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kombinacija medsebojnih planetarnih povezav in z njimi povezanih vplivov na naše dojemanje in življenje bo v tem tednu zelo pisana

Poleg ugodnih aspektov, ki nam bodo prinašali nove ideje in zbujali ustvarjalno žilico, bomo našli tudi napete, ki nas bodo navdajali recimo s posesivnostjo, ljubosumjem, zavistjo in pretiravanjem, in tiste najmanj prijetne, ki bodo od nas zahtevali prilagajanje na nekaj, kar nam ni všeč. Tako bomo po eni strani trezni in konstruktivni, po drugi strani pa prestrašeni pred vsem, kar se kaže v slabi luči in meče sence na perspektivo. Lunino gibanje nas ne bo niti podpiralo pri prizadevanjih niti nam ne bo prinašalo notranjega miru, zaradi njega bomo preveč zapletali in tuhtali, pa tudi cincali med različnimi možnostmi, tudi v trenutkih, ko se bodo rešitve same odpirale pred nami.

Horoskop

za teden od 28. 7. do 4. 8. 2014

 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Zelo aktiven čas je pred vami. Planeti se drug za drugim postavljajo na položaje, ki prinašajo energičnost, ustvarjalnost, prodornost in doseganje ciljev. Ni vprašanje, katere lahko dosežete, ampak katere si zastavite. V ljubezni je videti veliko pozornosti, pričakovanj in tudi čisto konkretne akcije, tako v obstoječih zvezah kot pri osvajanju novih rožic. Čim bolj nedosegljive so bile doslej, tem večja bo strast do zmage …

 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Venerino gibanje bo potekalo med slabimi odnosi s Plutonom in Uranom, kar ne prinaša mirnega sna in napredka. Težava bo najprej v zavisti ali ljubosumnosti, ki ni nujna na relaciji s partnerjem ali otroki, ampak bolj z okolico. V drugi polovici tedna se bo Veneri na pot postavil Uran in se bodo občutenja in čustva intenzivirala v obe smeri, v vroče in v hladno. Nasvet za tak teden: potegnite se malo nazaj, raje glejte na svet iz svoje luknje kot kak rak, že naslednji teden bodo energije na nebu bistveno drugačne.

 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
 

Preigravanje možnosti, iskanje razlik med niansami, prenašanje vseh vrst sporočil, poročila z vseh strani, dvomljive situacije, predvsem pa ljudje, ki »vsega tega še ne vedo« – ne bo vam dolgčas, brez skrbi. No, pri vsem skupaj je vseeno treba omeniti tudi nevarnost, da vas ta raznolikost zavede in ne naredite tistega, kar se od vas pričakuje ali pa ste si zadali za cilj. Preveč opcij v igri praviloma prinaša tudi izgubo, tako časa kot koncentracije za pomembne stvari, zato ne pozabite na prioritete. Če jih seveda sploh imate …

 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Sami se v tem tednu ne boste želeli izpostavljati, a tudi pričakovanje od drugih (partner, poslovni partner) ne bo rodilo sadov, saj bodo igrali svojo igro ali pa bodo hitri do take mere, da bi jih lahko zadrževali, in bodo delovali raje sami. Iskali boste bolj stabilne in varne možnosti in se ne boste spravili v gibanje, če ne bo ravno močnega razloga za to ali pa interesa, ki se ga da meriti v bankovcih. V ljubezni bo pestro in spremenljivo, včasih vroče, včasih pa brezvetrje.

 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
Luna v tem trenutku zvišuje vašo samozavest in krepi prepričanje, da ste prav vi tisti, ki lahko izboljša stvari ter premakne svet. Merkur, ki se druščini priključi sredi tedna, bo prinesel več razmisleka, celo nekaj preračunljivosti, toda tudi še več možnosti in nekaj prilagodljivosti, ki je levi nikoli nimate preveč. Če vas bo kdo želel ustaviti ali pa bo s prstom kazal na stare zadeve ali celo vaše napake iz preteklosti, ga boste zatrli do konca.

 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
 Merkurjevo gibanje prinaša nekaj hitrice, ki vam lahko prinese težave, še najbolj zaradi premalo premišljenih izjav. V drugi polovici tedna bodo že trije planeti v vaši dvanajsti hiši, kar ne govori o akcijah, ampak o zapiranju vase, globokem razmisleku, ukvarjanju s seboj in življenjskimi resnicami, pa tudi o počitku, spanju, meditaciji, polnjenju akumulatorjev za čas, ko bo potrebne več energije za vsakodnevni boj. Trenutno drugi vodijo igro, in če vas ne potrebujejo, imate čas za oddih.

 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
 Gnal vas bo občutek, da morate iti naprej, še naprej … in da časa za gledanje nazaj ni več. Prihaja vse več informacij, kako bi se lahko še razvili, kam vse bi se odpravili, kaj bi lahko dosegli. A nekje vseeno tiči polje, ki še ni obkljukano, in morali se boste ustaviti, najbrž zaradi tega, ker v zadnjem času – ko ni manjkalo priložnosti za to – nečesa niste napravili ali pa uredili. Nekaj z domom, domačimi, posestjo. Opogumite se in zavihajte rokave, tako se boste potem lažje odpravili v novo.

 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
 Adrenalin je zdaj tu, možnosti so večje kot prej. Saturn je sicer še pri vas, a je Mars močnejši in vas ne bo mogoče ustaviti. A da se »voda« (škorpijon je vodno znamenje) ne razlije ali razškropi na vse strani, bosta poskrbela prav Saturn in Pluton v močni navezi; ta dva se ne strinjata z razmetavanjem energije. Prav zato vaši rezultati ne bodo slabi. Venerino gibanje vas navdaja s sumničenjem in še bolj z ljubosumnostjo, raje kaj preverite, preden vas zagrabi, da bi usekali.

 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
 Kot pravimo, hudič na koncu vedno še z repom zamahne. Ko je Jupiter prestopil v ognjevitega Leva, je kazalo, da bo poslej bolje, a se je vmes pojavil še Mars, ki zvišuje temperaturo in napetost. Zato gre za zadnji teden pred boljšim počutjem in ugodnejšimi izhodi. A ker nobena stvar ni samo slaba (in obratno), lahko strelci to energijo izkoristite v svoje dobro – če imate kje kak problem, ki vam ga nikakor ne uspe razrešiti, imate zdaj na voljo dovolj možnosti za preboj, udarec ali zmago.

 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)
 Gibanje Lune, ki navadno deluje kot sprožilec potencialov, bo v začetku tedna prineslo neki problem, ki se bo zdel velik, morda celo nerešljiv, še posebno če bo kdo kompliciral. Potem pa se bo začelo premikati, za vas pa bo najbolj pomembno, da boste ves čas vedeli, kaj se dogaja, četudi bi vodilno vlogo igrali drugi. V partnerstvu je videti spor ali sumničenje, reševanje pa preložite na drugo polovico tedna, takojšnja reakcija bi lahko prinesla razdor.

 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
 

Ta čas je ugoden za skupne dosežke, zato ni dobro speljevati vse vode samo na svoj mlin; kdo bi vam znal užaljeno obrniti hrbet, pa ga boste morda še potrebovali … Srčne zadeve po eni in denar po drugi strani načenjajo vaše potrpljenje in živce, notranja napetost pa se veča. Predvsem v prvi polovici tedna se pazite morebitnih izbruhov. Na koncu tedna boste neprimerno mirnejši, v nedeljo boste delali dobre načrte za naprej.

 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
 Mars vam po eni strani sugerira obračanje na bolje in ste zaradi njega nekoliko manj napeti, toda njegove povezave prinašajo tudi občutek, da bo šlo vse zlahka. K sreči bodo ljudje okoli vas dovolj močni in prepričljivi, da vas ne bo zaneslo v kake sanje ali nerealnost, z nekaj sreče boste v sodelovanju z njimi dosegli več, kot pa si mislite, da zmorete. Soliranja ribam v tem tednu ni mogoče priporočiti.

 

PREMIKI V TEM TEDNU

 

Sonce bo v tem tednu prišlo od 4°47 do 11°29 Leva.

Merkur bo prišel od 21°56 Raka do 6°09 Leva, v katerega bo vstopil 1. 8. navsezgodaj.

Venera bo prišla od 11°17 do 19°46 Raka.

Mars bo prišel od 0°57 do 4°45 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 2°33 do 4°06 Leva.

Saturn je še vedno zelo počasen in se bo premaknil samo od 16°41 do 16°48 Škorpijona.

Uran je sicer že krenil retrogradno, a bo to malo opaziti, premaknil se bo le od 16°30 do 16°27 Ovna.

Neptun se bo počasi premikal nazaj po Ribah, tokrat od 7°01 do 6°52.

Pluton se bo ta teden retrogradno premaknil od 11°43 do 11°34 Kozoroga.

 

Luna bo 29. 7. vstopila v Devico, 31. 7. v Tehtnico in 3. 8. v Škorpijona.

Ta teden lunine mene ne bo, saj bo prvi krajec šele 4. avgusta.