Zanimivosti

Veliki poletni pasji piknik

Tilen Pajek
26. 6. 2014, 19.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prvi poletni dan je bil na Obali (tudi) v znamenju velikega piknika, ki ga vsako leto, običajno sicer spomladi, pripravi Obalno društvo proti mučenju živali.

pesmojprijatelj.si

Tudi letos se je vabilu na piknik odzvalo veliko število pasjih posvojenčkov, ki so na čudovit prostor blizu Kopra pripeljali svoje skrbnike. Veliko obiskovalcev je prišlo tudi iz sosednje Italije, saj se tja odda veliko pri nas zapuščenih živali. To je potrdila tudi predsednica Obalnega društva proti mučenju živali Andrea Bogataj Krivec: »Z italijanskim društvom Capofonte že več let odlično sodelujemo. Velik odstotek psov najde nov dom ravno čez mejo, saj v bližnjem Trstu nimajo zavetišča. In vesela sem, da so si danes tako slovenski kot italijanski skrbniki vzeli čas in nas obiskali.« Pasji skrbniki so se lahko razvajali ob odličnih veganskih prigrizkih, ki so jih pripravili društveni prostovoljci, kužki so se medtem brezskrbno igrali na velikem ograjenem travniku, mnogi pa so se preizkusili tudi v različnih igricah.

»Velik odstotek psov najde nov dom ravno čez mejo, saj v bližnjem Trstu nimajo zavetišča. In vesela sem, da so si danes vzeli čas.« Andrea Bogataj Krivec

Letošnji piknik Obalnega društva proti mučenju živali sta spremljali tudi dobra glasba in animacija, društvo pa je s pomočjo dobrodelnega srečelova zbiralo prispevke za delovanje obalnega zavetišča. Zavetišča, katerega varovanci so bili pravzaprav vsi kosmatinci, ki so bili prisotni na letošnjem pikniku. Dik, Lexi, Ron, Bonita, Kimi, Ajva in mnogi drugi ... »Lepo jih je bilo videti in skupaj preživeti en fantastičen poletni popoldan. Se vidimo naslednje leto!« je za Svet24 še povedala predsednica društva Andrea Bogataj Krivec.