Zanimivosti

Hči po svetu potovala s kartonskim očetom

J.P.
25. 6. 2014, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Petindvajsetletnica je pred dvema letoma zaradi zahrbtne bolezni izgubila očeta, a puške vseeno ni vrgla v koruzo in se je z njim odpravila na potovanje.

Za očeta Jinne Yang je bil usoden rak na želodcu – diagnosticirali so mu ga v 51. letu starosti.

Boleči izgubi navkljub pa je bila Jinne odločena, da ni prepozno, da se z očetom skupaj odpravita na potovanje po svetu. Zato je dala očetovo podobo v naravni velikosti natisniti na karton, da bi mu lahko pokazala vse svetovne znamenitosti, ki jih je hotel obiskati začasa življenja.

Kupila je enosmerno vozovnico za Islandijo in s seboj vzela svojega kartonskega očeta.

Jinne je zase dejala, da je na videz uspešna ženska iz New Yorka, ki ima vse, a temu žal ni bilo tako. Smrt očeta pa je bila tista, ki jo je streznila, saj je svoje celotno življenje in sanje podredil preskrbi družine – v čistilnici oblačil v Virginiji je delal šest dni na teden, dvanajst ur na dan. Nekega dne je tako v službi dala odpoved, prekinila petletno zvezo s svojim partnerjem, za gotovino prodala 80 odstotkov svoje garderobe in nehala plačevati najemnino za svoje stanovanje. Kupila je enosmerno vozovnico za Islandijo in s seboj vzela svojega kartonskega očeta.

Očetu so raka diagnosticirali v 51. letu starosti.

»Četudi ga ni več z nami, vem, da nas obkroža njegov duh,« je Jinne zapisala na svojem blogu, na katerem je popisala svoje nenavadno potovanje. Petindvajsetletnica je zato prepričana, da ji dejstvo, da se je z očetom fotografirala na najbolj prepoznavnih znamenitostih sveta, prinaša notranji mir.