Zanimivosti

Zaradi SP že prve smrtne žrtve

N.J.
22. 6. 2014, 16.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Gledanje Svetovnega prvenstva v nogometu ni le užitek, temveč predstavlja tudi določen napor. In to tako zelo velik, da je terjal že nekaj življenj.

Evforija ob nogometnem svetovnem prvenstvu v Braziliji je tako velika, da s Kitajske poročajo že o prvih smrtnih žrtvah.  Trije Kitajci naj bi namreč tako strastno gledali nogometne tekme, da so zaradi pretirane vznesenosti in utrujenosti hkrati umrli. 

Strokovnjaki svetujejo, da si je potrebno dovolj časa tudi za počitek. 

Prva žrtev je bil 51-letni Li Mingqiang iz province Liaoning. Nenadoma se je začel slabo počutiti med tekmo med Španijo in Nizozemsko. Njegov prijatelj je poklical reševalce, a je bilo že prepozno. Umrl je zaradi srčnega zastoja na poti v bolnišnico. Razlog? Preutrujenost in srce je odpovedalo.

Nekaj ur kasneje je utrujenosti podlegel 25-letnik, ki so ga našli mrtvega doma v provinci Jiangsu. Kot so policisti povedali, je moški umrl med gledanjem tekme.

Še en nogometni navdušenec je umrl, in sicer 39-letni moški iz Šanghaja. Buden je bil tri noči zaporedoma, gledal nogometne tekme, počival ni niti čez dan. Umrl je zaradi kapi, kot posledici preutrujenosti. Zdravniki opozarjajo, da je treba kljub evforiji le poskrbeti za svoje zdravje. Zadostna mera počitka, primerna hidracija in previdnost pri pitju alkohola naj bi bili ključni.