Zanimivosti

90-letnico zaprli in izstradali

N.J.
22. 6. 2014, 09.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Fotografije onemogle in povsem izstradane starke so obkrožile svet. Zlo so ji prizadejali lastni otroci, ki so jo zaprli v sobo in ji niso dajali hrane, vode pa le toliko, da je lahko živela in trpela.

shanghaiist.com

90-letnica Si Mei iz Yongzhoua v kitajski provinci Hunan, je bila mesec dni zaprta v sobi, kamor so jo zaklenili njeni lastni otroci in jo izstradali do smrti. Pri življenju se je ohranjala tako, da je vsak dan popila izjemno majhno količino vode, kolikor je je pač dobila, sosedje pa so se vsake toliko uspeli prikrasti v sobo in ji dali jesti kosmiče, ko njenih otrok ni bilo pri hiši, pišejo kitajski mediji. 14. junija zvečer je preminila.

Ženska po imenu Xiang Xiang, ki je zgodbo zaupala medijem, je povedala, da jo je družina želela ubiti tako, da bi umrla od lakote in pomanjkanja vode. Družina ni dovolila, da bi drugi ljudje hodili na obisk ali ji pomagali. Zavrnili so ji hrano, ker da naj ne bi želeli več pospravljati za njo ostankov in iztrebkov. 

Ženska naj bi se nekega dne vtihotapila v hišo. Ko je ženska, zaprta v sobi, slišala, da je nekdo v hiši, je menda le prosila:"Nahranite me, nahranite me ..." je povedala Xiang Xiang. Ponudičla naj bi ji kosmiče. Ko se je čez dva dni vrnila, naj bi videla iztrebke na postelji, na kateri je gospa sicer sala. "Rekla je, da ni jedla ničesar, dokler ji jaz nisem dala jesti," je izdala medijem."

Številni se sprašujejo, zakaj Xiang Xiang ni ukrepala, dokler je bila ženička še živa. Zakaj ni poklicala policije, ki je ukrepala komaj ob objavi grozljivih fotografij. Družino Si Mei zdaj čaka kazenski pregon, pišejo kitajski mediji. Po nekaterih podatkih naj bi bila  hči žrtve, stara okoli 60let, bolna in naj ne bi mogla skrbeti za ostarelo mati. A kljub vsemu je povsem nesprejemljivo dejstvo, da je mati trpinčila, dokler ni zaradi pomanjkanja hrane, vode in higiene umrla.

shanghaiist.com