Zanimivosti

Najstnika zaradi repa častijo kot božanstvo

J.P.
21. 6. 2014, 16.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Trinajstletnika, ki se je rodil z 18-centimetrskim repom, okoliški prebivalci častijo kot reinkarnacijo hindujskega boga Hanumana.

Arshid Ali Khan je v indijski zvezni državi Pendžab postal pravi verski simbol. Vseeno pa ima rep svojo ceno: trinajstletni Arshid si mora pomagati z invalidskim vozičkom, zato razmišlja, da bi si rep dal odstraniti.

»Rep je božji dar,« je povedal indijski najstnik. »Ljudje me častijo, ker se jim z mojo molitvijo uresničujejo želje.« Arshid živi s svojim dedkom, Iqbalom Qureshijem, in dvema stricema. Oče mu je namreč umrl, ko je imel le štiri leta, mama pa se je vnovič poročila. Po besedah njegovega deda je, ko je Arshid pri starosti enega leta prvič spregovoril, izgovarjal zgolj imena božanstev iz različnih veroizpovedi – takrat se je prvič zavedel, da je v dečku nekaj božjega.

Ta mesec je naročen pri zdravniku, ki naj bi mu uspešno odstranil izrastek.

Arshidov dom so od takrat spremenili v tempelj, kjer ga obiskujejo vsi tisti, ki si želijo njegovega blagoslova. Teh je toliko, da Arshid včasih le stežka usklajuje svoje poslanstvo, šolanje in prosti čas. Najstnik pravi, da se v šoli zaradi repa ne norčujejo, da pa ga hočejo vsi videti.

Vsem njegovim močem navkljub pa je Arshid zaradi neznane motnje obsojen na invalidski voziček. Vendar pa nekateri zdravniki menijo, da je krivec ravno rep, ki se razrašča iz njegove hrbtenice. Ta mesec je naročen pri zdravniku, ki naj bi mu uspešno odstranil izrastek, čeprav bi člani družine raje videli, da rep obdrži. Končna odločitev bo Arshidova.