Zanimivosti

Ukradel navigacijsko napravo, nato pa na pomoč poklical policijo

G.G.
5. 6. 2014, 15.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

24-letni Andrew Joffe je ukradel GPS navigacijsko napravo in se izgubil v gozdu. Kljub temu, da je bil že prej na spisku iskanih oseb, je na pomoč poklical policijo.

Polk County Jail

Prigoda 24-letnega Andrewa Joffeja spada v rubriko težko verjetnih zgodb iz policijske kronike. Potem ko je pred dnevi iz nekega avtomobila v bližini Tampe na Floridi ukradel navigacijsko napravo GPS, je zataval v temi in se izgubil. Na pomoč je poklical interventno številko policije in jim potožil, naj ga rešijo, ker ga ogrožajo divje svinje.

Možje postave so ga hitro našli, obenem pa pobrskali po njegovi kartoteki. Ugotovili so, da ga iščejo, ker je v lani vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odpeljali so ga na policijsko postajo, prebrskali njegov nahrbtnik in našli tudi ukraden GPS. Mladenič je brez oklevanja priznal, da ga je ukradel. Nekoliko dlje je trajalo, da je priznal, da je ukradel tudi več mobilnih telefonov, ki so prav tako bili v njegovem nahrbtniku.

Lokalni šerif je pohvalil njegovo odkritosrčnost, ne spomni pa se primera, da bi nekdo, ki je bil na seznamu iskanih oseb in pravkar zagrešil še tatvino, sam poklical policijo na pomoč. Res pa je, da je bilo temno in da naj bi ga ogrožale divje svinje, znane po svoji kolerični naravi.