Zanimivosti

Med gospodinjskimi odpadki se je plazil piton

G.G.
5. 6. 2014, 09.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ko je 40-letna ženska odprla pokrov zabojnika za odpadke, je zagledala živega pitona. Izkazalo se je, da ga je tja odvrgel kar njegov lastnik, ki je mislil, da je kača poginila.

40-letna ženska iz Leobna na avstrijskem Štajerskem se je v torek popoldne zelo prestrašila, ko je dvignila pokrov zabojnika za gospodinjske odpadke, ki je stal pred hišami v bližini otroškega igrišča. Zagledala je namreč dober meter dolgo kačo, ki se je zvijala med smetmi.

Ženska je hitro zaprla zabojnik in poklicala policijo, poroča ORF. Policisti so nato angažirali strokovnjaka za kače, ki je ugotovil, da je med odpadke zašel 1,2 meter dolg piton. Kačo, ki je bila v dobrem zdravstvenem stanju, so začasno nastanili v primeren terarij in s pomočjo medijev javnost obvestili o nenavadni najdbi.

Ni dolgo trajalo, da je vest prišla na uho 25-letnemu lastniku pitona. Ta se je včeraj zvečer oglasil na policiji in razložil, kaj se je zgodilo. Pitona je imel že štiri leta v terariju v svojem stanovanju v Leobnu. Pred dnevi se je kača prenehala premikati in ocenil je, da je mrtva in jo preprosto odvrgel med odpadke. Zaradi takšnega lahkomiselnega in neskrbnega ravnanja policija razmišlja, da bi zoper njega podala kazensko ovadbo zaradi mučenja živali.