Zanimivosti

5-letna Lina rodila dečka: zdravniki ne znajo pojasniti!

N.J.
17. 5. 2014, 16.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Komaj 5-letna deklica Lina je rodila zdravega dečka. Postala je najmlajša 'ženska', ki je rodila na svetu, z medicinskega vidika pa gre za pravi čudež narave.

sandiegoinjurylawyerblog.com

Zgodilo se je pred 75 leti, 14. maja 1939 v Limi, ko je komaj 5 let staro dekletce Lina Vanessa Medina Vásquez postala najmlajša mamica na svetu. 

Lina se je s porodom vpisala v zgodovino kot najmlajša ženska, ki je postala mamica, Gre pa za primer, ki še dandanes sproža velike polemike tako glede naravnih zmožnosti ženske postati mamica, pa tudi glede tega, da je bila deklica po vsej verjetnosti žrtev spolne zlorabe.

Primer je 31. maja 1939 v medicinski reviji La PresseMédicale opisal zdravnik Edmundo Escomel, številni pa ne verjamejo, da se je to zares zgodilo. Kljub vsemu v zapisih piše, da je deklica tožila zaradi bolečin v trebuhu. Starša naj bi jo peljala h zdravniku, prepričana, da ji rase gromozanski tumor. Zdravniki so presenečeni ugotovili, da deklica nima tumorja, temveč da je že 7 mesecev noseča. Zdravnik Gerardo Lozada naj bi že nekaj drugih zdravnikov zaprosil za drugo mnenje, mesec kasneje pa je Lina s carskim rezom rodila zdravega dečka. Poseg je opravil dr. Lozada. Z medicinskega vidika gre za pravo čudo narave. Deklica naj bi menstruacijo dobila že pri 8 mesecih, pri 4 letih pa naj bi se ji razvile dojke. 

Dečka, ki se je rodil težek 2,7 kilograma, je deklica poimenovala Gerardo Alejandro, a ji niso dovolili, da bi otroka obdržala. Pristojni urad je določil skrbnika, ki sta vzgajala dečka. Gerardo je živel povsem običajno življenje, nato pa zaradi raka kostnega mozga leta 1979 umrl star 40 let. Lina ni nikoli razkrila, kdo je bil oče otroka in niti, kako je zanosila - ali je pristala na donos ali je bila zlorabljena.