Zanimivosti

S topim rezilom si je odrezal jezik in ga ponudil kot daritev

J.P.
8. 5. 2014, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Najstnik si je, da bi dokazal svojo predanost hindujskemu božanstvu, s topim rezilom odrezal jezik in ga ponudil kot daritev. Zraven pa je napisal: »Odrezal sem si jezik in ga ponudil Šivi. Prosim, ne vrzite me iz templja. Rad bi sedel ob njegovih nogah.«

Sedemnajstletnik je sedel v templju Mahedevgarha v Dugdi v indijski zvezni državi Jharkhand, ko so drugi verniki, ki so se zbrali k jutranji molitvi, opazili s krvjo poškropljena tla. Nemudoma so obvestili vodjo templja, ki je Lalmohana Sorena uspel prepričati, da poišče pomoč v bližnji bolnišnici. Zdravniki so mu skušali prišiti jezik, a brez uspeha. Nekaj dni pozneje je bil odpuščen iz bolnišnice.

Ponosen nase

Zdravniki so mu skušali prišiti jezik, a brez uspeha. Govoriti več ne bo mogel.

Sedaj okreva doma – govoriti ne more, uživa lahko le tekočo hrano, a je na svoje dejanje ponosen. Njegova družina je dejanje sprejela. Njegova mati Lalmuni je povedala, da je njegova usoda v božjih rokah, a je prepričana, da ga bodo bogovi blagoslovili.

Območje sicer slovi po svojih neobičajnih načinih prakticiranja veroizpovedi, zaradi česar najstnikovo ravnanje ne preseneča.