Zanimivosti

HTC za drugo četrtletje napoveduje povratek k dobičku

STA/M.J.
6. 5. 2014, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Tajvanski proizvajalec pametnih telefonov HTC za letošnje drugo četrtletje napoveduje povratek k dobičku. Podjetje je v prvem četrtletju sicer zabeležilo 1,88 milijarde tajvanskih dolarjev (44,87 milijonov evrov) čiste izgube, prihodki pa so se znašli na najnižji točki v zadnjih petih letih.

HTC

Podjetje si boljše rezultate v drugem četrtletju obeta na račun novega paradnega mobilnika HTC One M8, ki so ga predstavili marca, optimizacije dobavne verige in zniževanja stroškov. Prihodki naj bi se v drugem četrtletju podvojili na okoli 70 milijard tajvanskih dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Analitiki sicer svarijo pred pretiranim optimizmom. HTC je daleč za južnokorejskim Samsungom in ameriškim Applom kot tudi nizkocenovnimi kitajskimi konkurenti na področju pametnih mobilnikov, kot sta Lenovo in Huawei.

Po ocenah je HTC lani dosegal le dva odstotka svetovnega trga pametnih telefonov, medtem ko je še leta 2011 njegov delež znašal slabih devet odstotkov. Samsung se po podatkih analitske hiše IDC ponaša z okoli tretjinskim tržnim deležem, Apple pa ima okoli 19-odstotni delež.