Zanimivosti

Uredništvo časopisa Svet24 dobilo svojo trto

S.N.
17. 4. 2014, 21.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Družina Puklavec in ekipa P&F Wineries sta včeraj, na prav lep, svež pomladni dan, v Svetinjah pripravili edinstven dogodek. Uredništvo dnevnika Svet24 ga bo imelo vsaj še 30 let v izredno lepem spominu.

V vinogradih ob zidanici Malek se je včeraj namreč zasajalo trto sorte šipon. Svetu24 je pripadlo deset sadik, za katere je največji slovenski vinar prisegel, da jih bo skrbno negoval in čuval kot punčico svojega očesa.

G.T.
Mitja Herga, direktor P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer, je izrekel tudi sladko obljubo: »Vino z imenom Svet24 boste lahko okusili že čez dobri dve leti.« Stavek je na obraza Gabrijela Toplaka, dopisnika Sveta24 s Štajerskega, in Črta Kakerja, koordinatorja vsebin dnevnika Svet24, zarisal nasmeh do ušes, saj sta onadva tista, ki sta trte posadila in jim vdahnila življenje – no, ob manjši pomoči, ali če povemo resnicoljubno, ob izdatni pomoči izkušenega vinarja, saj se z občutljivimi dragocenimi mladimi trtami spodobi delati kot z dragocenostjo, ne pa da se prepustijo na milost in nemilost »hrustoma« s časopisa.

Dogodek je potekal idilično, tekla je sladka penina, vrhunsko vince, okušale so se dobrote, ušesa sta božala glasova Janje Kuljaj in Nuše Derenda. Poznopopoldanski dež bi dogodek sicer lahko sfižil, a je družina Puklavec poskrbela, da se je močo z neba vzelo kot blagoslov rastlinam, svojim gostom pa so se potem vsi gostitelji posvetili in jih še naprej razvajali znotraj zidov znamenite zidanice Malek.