Zanimivosti

Iz kome se je prebudil jasnovidec

J.P.
22. 3. 2014, 14.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ko so dobra dva metra visokega Roba Balla leta 2009 napadali pred nočnim klubom v Londonu, je končal v komi. Njegova družina je mislila, da si ne bo opomogel.

Po dveh tednih kome se je zbudil, a kot se izkaže z nadnaravnimi močmi. Udarec v levo stran glave je bil tisti, ki mu je pustil trajne možganske poškodbe. Izgubil je večino spomina in se moral znova naučiti hoditi.

Malo po napadu je povedal: »Zdi se mi, kot da mi bo razneslo glavo in ves čas se počutim, kot da bom umrl.« Tako zelo je nesrečni dogodek vplival na njegovo življenje. »Ne vem, če ima to kaj s poškodbo glave, a pogosto se mi zdi, da se nečesa spominjam že od prej.«

Ko so ga odpustili iz bolnišnice, je začel zaznavati glasove v glavi, ki so mu pripovedovali o drugih ljudeh. »Kmalu so postali tako jasni, da sem ljudem govoril, kar koli sem slišal v svoji glavi, po navadi popolnim tujcem. Glasovi so mi govorili o boleznih, ljubezni in smrti.«

»Zdi se mi, kot da mi bo razneslo glavo in ves čas se počutim, kot da bom umrl.«

Njegova mati Chrissie Bacon pove, da je našel ključe, ko jih je izgubila v hiši. Sedemindvajsetletnik, ki naj bi tudi pravilno napovedal spole sedmih nerojenih otrok, sedaj namerava postati profesionalni jasnovidec.