Zanimivosti

Ne boste verjeli, kako dolgo je bil sladoledar

J.P.
13. 3. 2014, 16.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po več kot dveh milijonih kornetov in 50 letih risanja nasmeškov na obraze otrokom, se upokojuje najdlje delujoči sladoledar na svetu.

75-letni Paul Salamone je bil za volanom svojega modrega sladoledarskega kombija vse od leta 1965, ko je emigriral v Veliko Britanijo.

V svoji pol stoletja dolgi karieri je odprl lastno proizvodnjo sladoleda v Watfordu v Veliki Britaniji in svoj vozni park razširil na šest vozil ter si prislužil rekord v Guinnessovi knjigi rekordov za najdlje delujočega sladoledarja.

Paul Salamone je bil sladoledar kar pol stoletja.

Sprva je delal za nekoga drugega, nato pa je leta 1971 kupil svoj prvi kombi. Preostanek je, kot pravijo, zgodovina. »Imel sem najboljših 48 let v poslu,« pove Paul. »Bili so dobri in slabi časi, a nam je uspelo preživeti.« Do rekorda je prišel povsem po naključju – njegov desetletni vnuk Ethan Edwards je bil tisti, ki je opazil, da je njegov dedek prejšnji rekord presegel za celo desetletje. Paul bo ključe predal svojemu sinu Albertu in možema svojih dveh hčerk, Santy in Adriane. Kot pravi, bo pogrešal ljudi, ki so mu prinesli toliko veselja.