Zanimivosti

Okrutno: ubogemu medvedu odsekal glavo in odrezal šape

M.J.
7. 3. 2014, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Truplo iznakaženega medveda, katerega deli telesa so bili ali odsekani ali odrezani z žago je našel uslužbenec narodnega parka.

Zajem zaslonske slike

Deli telesa so bili odrezani z žago, česar lovci ne počnejo, saj obstaja poseben način lomljenja v sklepih. Kot domnevajo lovci je nekdo glavo vzel za trofejo, prav tako pa tudi prednje šape.

Truplo iznakaženega medveda, katerega deli telesa so bili ali odsekani ali odrezani z žago je našel uslužbenec narodnega parka Kamenjak in sicer med hrvaško avtocesto A6 in staro cesto Zagreb – Rijeka. Zaradi smradu, ki se je širil domnevajo, da naj bi truplo tam ležalo že dalj časa, strokovnjaki pa so po pregledu ugotovili, da ostalih poškodb žival ni imela.

Zaradi tega se predpostavlja, da je moral biti ubit s strelom v glavo, lastnik trofeje pa od tega ne bo imel nobene koristi, saj je potrebno imeti papirje, da je bil lov legalen. Medved naj bi bil star od sedem do osem let in dobro ohranjen. Sicer obstaja tudi možnost, da se je nesrečni medved zastrupil ali pa da ga je zadelo kakšno vozilo oziroma tovornjak, saj na krznu ni bilo sledi o strelni rani.